Κατηγορίες
Υγρός στίβος

ΝΟΧ-Τεχνική Κολύμβηση: Μετάλλιο ο Χατζηδάκης, εξαιρετικός ο Χίνος και 5η θέση (Vid)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άνοιξε η αυλαία για τους Χανιώτες πρωταθλητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης νέων-νεανίδων που διεξάγεται στο Λινιάνο της Ιταλίας.

Ο Βασίλης Χατζηδάκης κατάφερε να κρεμάσει στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο ως μέλος της μεικτής σκυτάλης 4×50μ. επιφάνεια, ενώ εξαιρετική ήταν η επίδοση από τον Ιάσωνα Χίνο στο αγώνισμα των 400μ. επιφάνεια, που του χάρισε την 5η θέση.

Πιο αναλυτικά, ο Χατζηδάκης αγωνίστηκε μαζί με την Φωτεινή Παππά, την Ισμήνη Ευαγγελάτου και τον Γιώργο Καλτσουκαλά, σημειώνοντας επίδοση 1:09.97 που τους έφερε στην 3η θέση, ένας χρόνος, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρωινό προκριματικό της Τρίτης, η ίδια σκυτάλη είχε σημειώσει πάλι πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 1:10.72. Ουσιαστικά δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες, οι τέσσερις Ελληνες πρωταθλητές κατάφεραν να καταρρίψουν δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ!

Από την άλλη, ο Χίνος αναδείχτηκε στην 5η θέση με επίδοση 3:12.15. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι στον πρωινό προκριματικό σημείωσε καλύτερο χρόνο όπου και πάλι όμως θα τον έφερνε εκτός μεταλλίων, αλλά τουλάχιστον θα του χάριζε την 4η θέση αν τον είχε επαναλάβει, καθώς τερμάτισε την κούρσα σε 3:09.85.

Οπως είναι γνωστό, στο Λινιάνο βρίσκεται και η Χριστιάνα Σκυλουράκη, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει ν’ αγωνίζεται. Τους αθλητές συνοδεύουν μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Ηλίας Καλαμαρίδης και ο έφορος τεχνικής κολύμβησης, Γιάννης Χίνος.

Δείτε την κούρσα του Χίνου στο 1:18:18 του βίντεο, αλλά και την απονομή στη σκυτάλη 4×50 μεικτή στο 1:44:35

nox.gr