Κατηγορίες
Υγρός στίβος IN THE SPOTLIGHT

Ντουντουνάκη: “Όταν έκλαψα ήταν σαν έφτασε η στιγμή της απελευθέρωσης”

Η Άννα Ντουντουνάκη που παρέσυρε με τα δάκρυά της τις ψυχές μας μίλησε στο SPORT24 και στη Μαρία Καούκη γι’ αυτή τη στιγμή και για την εργασία της που θα τελειώσει στην πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.

“Μας κάνεις να δακρύζουμε μαζί σου. Eίναι μια καλή αρχή Άννα Ντουντουνάκη. Προχώρα για το 2024! Είσαι μεγάλη αθλήτρια μα πάνω από όλα ανθρώπινη και αγαπητή” – Σοφία Μπεκατώρου.

Αυτά είναι δύο από τα χιλιάδες σχόλια αγάπης και θαυμασμού που συγκέντρωσαν οι αναρτήσεις με το βίντεο της Άννας Ντουντουνάκη, η οποία λύγισε και έκλαψε μπροστά στην κάμερα μετά τους ημιτελικούς στα 100 μ. πεταλούδα. Ο λυγμός της Άννας ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αυτά τα παιδιά που βρίσκονται στο Τόκιο και κάνουν υπερβάσεις με το σώμα και το μυαλό τους είναι αληθινοί άνθρωποι και όχι ρομπότ, ότι συσσωρεύουν απίστευτη ένταση μέσα τους στις μεγάλες διοργανώσεις. Συγκλόνισε τους Έλληνες που την ένιωσαν δικό τους παιδί. Όλοι θέλαμε να την αγκαλιάσουμε και να της πούμε πόσο σπουδαία είναι.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=yddswnmdjj5xor7u&playlistId=v-cd209jnkeu4p-st

Δεν ήμουν έτοιμη να δεχθώ τέτοιες ερωτήσεις 15 λεπτά μετά τον αγώνα. Δεν ήθελα να κλάψω και να με δει τόσος κόσμος. Δεν πίστευα κιόλας ότι θα με δουν τόσοι στο site της ΚΟΕ που μπαίνουν λίγοι. Έκανα τις δηλώσεις στον αρχηγό της αποστολής της κολύμβησης. Ήμουν πολύ φορτισμένη εκείνη τη στιγμή, όμως τώρα είμαι καλά. Μπορεί να μην προκρίθηκα στον τελικό για λίγο, για 6 εκατοστά, αλλά ένατη στον κόσμο δεν έχω ξαναφτάσει στη ζωή μου. Είναι Ολυμπιακοί Αγώνες και βελτίωσα το ατομικό ρεκόρ μου (σ.σ. πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ με 57.25). Είμαι ευχαριστημένη και δεν είμαι αχάριστη. Έκανα μια τεράστια προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια. Φέτος, βγήκα πρώτη στην Ευρώπη και 9η στον κόσμο. Έχω αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Έχω σταθερά καλά πλασαρίσματα. Εννοώ παγκοσμίως. Ήμουν πολύ απορροφημένη στο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν σαν να φορούσα επί δύο χρόνια παρωπίδες και να μην έβλεπα τίποτε άλλο μπροστά μου. Όταν έκλαψα ήταν σαν έφτασε η στιγμή της απελευθέρωσης από όλη τη φόρτιση που είχε συσσωρευτεί. Σαν να άδειασα. Είμαι και αυθόρμητη. Είμαι και ευσυγκίνητη“.

Η Άννα Ντουντουνάκη κατά την προσπάθειά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η Άννα Ντουντουνάκη κατά την προσπάθειά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες SPORTSIMAGES.GR

Είναι και παιδί-διαμάντι, ευγενικό και γλυκό θα προσθέσω εγώ, που έδωσα μάχη για να της “κόψω” το “κυρία Μαρία” που έλεγε στις συζητήσεις μας. Γέλασε όταν της το ζήτησα. Αν και το ξέχναγε κάποιες φορές και να σου πάλι ο πληθυντικός πεταγόταν εκεί που τον είχαμε ξεριζώσει.

Στην πτήση της επιστροφή θα γράφει εργασία για το πανεπιστήμιο

Η 25χρονη πρωταθλήτρια της κολύμβησης, που ανήκει στην Team Future της bwin, είναι ένα σπάνιο κορίτσι που γίνεται ένα με τους στόχους της. Αφοσιώνεται. Είναι πτυχιούχος της νομικής με μεταπτυχιακό στο Λονδίνο. Σπουδάζει στην ΑΣΟΕΕ, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και παράλληλα, κάνει κι ένα διδακτορικό πάνω στο Αθλητικό Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Δεν τελειώνει εδώ η ιαχή του θαυμασμού. Έχει κι άλλο.

Η Άννα Ντουντουνάκη μετά την προσπάθειά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η Άννα Ντουντουνάκη μετά την προσπάθειά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες SPORTSIMAGES.GR

Στο αεροπλάνο της επιστροφής θα τελειώσω μια εργασία που έχω καθυστερήσει πολύ. Πήρα παράταση στην παράταση. Αλλά είχα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά το τρέξιμο για το Τόκιο και την καθυστέρησα. Έχω αγώνες στα τέλη του Αυγούστου (International Swimming League) και θέλω να προλάβω να κάνω λίγες διακοπές, γι’ αυτό θα τελειώσω την εργασία μου στο αεροπλάνο. Θέλω να κερδίσω χρόνο. Κάποια στιγμή σκέφτηκα να μην αγωνιστώ τον Αύγουστο, αλλά από την άλλη λέω για πόσα χρόνια ακόμη θα μπορώ να αγωνίζομαι και έτσι αποφάσισα να λάβω μέρος. Είναι μεγάλη ευκαιρία“.

Το διδακτορικό το άρχισε πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. “Το έκανα αυτό επειδή με βοηθούσε πολύ το γεγονός ότι μπορώ να παρακολουθώ τα μαθήματα από απόσταση“. Μάλλον η ιαχή του θαυμασμού δεν θα τελειώσει ποτέ γι’ αυτό το υπέροχο κορίτσι. “Πάντως όσες φορές σκέφτηκα πώς θα ήταν αν θα σταματούσα την κολύμβηση συνειδητοποιούσα ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω εύκολα. Άρχισα 15 ετών. Όταν, δηλαδή, άλλοι αθλητές έχουν ήδη δείξει τι μπορούν να καταφέρουν. Πάω βήμα βήμα“.

sport24.gr