Κατηγορίες
Basket Corner

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση του Μήτογλου: «Εν αγνοία του έλαβε απαγορευμένες ουσίες»

Ο γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει τον 27χρονο Έλληνα διεθνή φόργουορντ για την υπόθεση ντόπινγκ, λίγες ημέρες πριν από την ακροαματική διαδικασία στο CAS, η οποία έχει οριστεί για τις 4 Ιουλίου.

Ο Αλέξης Κούγιας, σε συνεργασία με τον Σοφοκλή Πιλάβιο που τον εκπροσωπεί εδώ και καιρό, θα εκπροσωπήσει τον Ντίνο Μήτογλου στην υπόθεση της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί από τη FIBA για χρήση παράνομων ουσιών. Την Τρίτη 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ακροαματική διαδικασία στο CAS και ο 27χρονος διεθνής φόργουορντ ελπίζει να καταφέρει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση νωρίτερα από τις 25 Νοεμβρίου του 2024, που εκπνέει η τιμωρία του από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, η πλευρά του Μήτογλου θα καταθέσει μήνυση στη γιατρό που του χορήγησε τις απαγορευμένες ουσίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανακοινώνει ότι ο διεθνής και με διεθνή καριέρα μπασκετμπολίστας, Ντίνος Μήτογλου ανέθεσε στον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξιο Κούγια, την υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων του, σε όλα τα επίπεδα της δικαστικής ταλαιπωρίας, την οποίαν αντιμετωπίζει.

Όπως είναι γνωστό, ο κος Μήτογλου εν αγνοία του και εξαπατηθείς από μια αδίστακτη Ελληνίδα γιατρό, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρότατες κακουργηματικές κατηγορίες, έλαβε απαγορευμένες ουσίες τις οποίες η συγκεκριμένη γιατρός τον είχε διαβεβαιώσει ότι είναι νόμιμες και καθόλου επισφαλείς για την υγεία του.

Κατόπιν ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές, απεδείχθη το εντελώς αντίθετο.

Η εντολή την οποίαν έχουμε λάβει από τον κο Μήτογλου είναι αφενός μεν να συνεργαστούμε με τον εν Ελλάδι δικηγόρο του, κο Σοφοκλή Πιλάβιο και τους δικηγόρους τους οποίους έχει επιλέξει για να τον υπερασπιστούν στην δικαστική διαδικασία που αφορά την ποινική του μεταχείριση και την απαγόρευση που του έχει επιβληθεί να μην αγωνίζεται επί 32 μήνες, αλλά κυρίως να υποβάλουμε μήνυση εις βάρος αυτής της κακοποιού γιατρού, διότι διέπραξε εις βάρος του κου Μήτογλου το κακούργημα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής, αφού τα χορηγηθέντα στον κο Μήτογλου σκευάσματα μετά βεβαιότητος μπορούν να προκαλέσουν στο μέλλον σοβαρότατο κίνδυνο, ακόμη και για την ίδια τη ζωή του.

Με την υποβολή αυτής της μηνύσεως, γι’ αυτό το κακούργημα, αποδεικνύεται η παντελής αθωότητα του κου Μήτογλου, αφού αυτός ποτέ δεν θα ελάμβανε την οιανδήποτε ουσία εάν γνώριζε ότι αυτή αφενός μεν είναι παράνομη, αφετέρου δεν θα διακινδύνευε την ίδια του τη ζωή».

ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *