Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ IN THE SPOTLIGHT

“Ο Αυγενάκης άφησε εκτεθειμένες τις Ενώσεις”

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή Στην Σέντρα” φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Λυσσαρίδης, ο οποίος τοποθετήθηκε στο θέμα της υποψηφιότητας του Θοδωρή Ζαγοράκη για τον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ, στη διαδικασία που ακολουθήθηκε αλλά και στο ενδεχόμενο να μην εκλεχθούν οι διεθνείς που είναι υποψήφιοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Ερωτηθείς για τη διαφαινόμενη μη εκλογή των διεθνών: «Θεωρώ συνολικά ότι στην υποψηφιότητα του Ζαγοράκη, έγιναν κάποιοι άστοχοι χειρισμοί από τις πλευρές που τον επέλεξαν. Θεωρητικά, ελπίζω να μην αποδειχθεί και στην πράξη. Είναι εξαιρετική υποψηφιότητα, γνωρίζει το ποδόσφαιρο και συγκεντρώνει πάνω του όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει. Αυτό που μου προξενεί λύπη, είναι οι άστοχοι χειρισμοί στην διαδικασία εμφάνισης του.
Εκθέτει τον ίδιο, θα έπρεπε να είχε γίνει μήνες πριν διότι δεν ήταν άγνωστη η περίπτωσή του. Θα μπορούσε ακόμα, να γίνει και με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που να μην περιβάλλουν την τελική υποψηφιότητα του, με τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί κομματική ή κυβερνητική».
«Επιλέχθηκε άκομψα με τροπολογία της τελευταίας στιγμής. Απορώ, κάποιοι άνθρωποι που έκαναν την πολύ καλή επιλογή Ζαγοράκη, δεν μπορούσαν να ενεργήσουν με λιγότερη επιπολαιότητα, και με περισσότερη σύνεση; Καταρχάς, ο ίδιος ο Λευτέρης Αυγενάκης, άφησε εκτεθειμένες τις ενώσεις, ανεξάρτητα από το γεγονός πως διαχρονικά, ως συλλογικό όργανο δεν προστάτευαν την αξιοπρέπειά τους.
Όλα αυτά, είναι πληγές που ελπίζω να θεραπευτούν. Ο Ζαγοράκης, θα δοκιμαστεί ως ηγέτης της ΕΠΟ. Υπάρχει ένα υπόβαθρο σεβασμού από τον κόσμο, και αυτό θα πρέπει να τον θωρακίσει τον ίδιο. Ελπίζω, να βγει και να πει «Εγώ είμαι ο Ζαγοράκης, με επιλέξατε σας ευχαριστώ πολύ, θα λειτουργήσω για το καλό του ποδοσφαίρου».
Και εγώ, όταν ήμουν πρόεδρος της ΕΠΣΜ, με κομματική ταμπέλα εκλέχθηκα, ήταν γνωστό όμως. Οι αντιπαραθέσει στις ενώσεις, ήταν πάντα κομματικές. Ως πρόεδρος, είχα την δυνατότητα να καθορίσω την πορεία της ένωσης. Αν κάποιος σύμβουλος είχε κάτι άλλο στο μυαλό του, έφευγε την επόμενη μέρα. Θεωρητικά, ο Ζαγοράκης, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει με τους άλλους 11 συμβούλους, αλλά έχει τέτοια δυναμική που θα την χρησιμοποιήσει. Αν το κάνει αυτό, θα τα καταφέρει».

metrosport.gr