Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2

Ο Αυγενάκης διαφωνεί με τις προτάσεις της SL2: “Τα ίδια δικαιώματα οι Β’ ομάδες με τις υπόλοιπες της SL2!”

Δίνει στις β’ ομάδες πλήρη δικαιώματα, πλην της ανόδου.

Ενώ η Super League 2 θέτει στη Super League 1 προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των Β’ ομάδων στο πρωτάθλημα που διοργανώνει, όπως είναι η μη συμμετοχή τους στα πλέι οφς, η μη συμμετοχή τους στην κατανομή των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και η μη συμμετοχή τους στο ΔΣ, η τροπολογία που κατέθεσε στο αθλητικό νομοσχέδιο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, δίνει στις ομάδες Β’ που θα πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα τα ίδια δικαιώματα με τις υπόλοιπες ομάδες.

Συγκεκριμένα στην τροπολογία προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

-Οι Β ομάδες που μετέχουν στη SL2 αποτελούν μέλη του συνδέσμου έχουν πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις σύμφωνα με το καταστατικό και την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

-Απαγορεύεται η άνοδος των Β’ ομάδων στη SL1 (σ.σ. δεν απαγορεύεται η συμμετοχή στα πλέι οφ)-Αν υποβιβαστεί από τη SL1 ομάδα της οποίας η Β ομάδα αγωνίζεται στην SL2 τότε η Β ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

-Για τις Β’ ομάδες που θα αγωνιστούν στην SL2 ισχύουν οι προβλέψεις για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

soccerplus.gr