Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα Αυτοδιοίκηση ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιάννης Μαλανδράκης στο “ms” για αθλητικές υποδομές, πλάνα νέας 5ετίας αλλά και τις φήμες για δήμο Χανίων!

Έτοιμος να επανεκλεγεί για 4η φορά είναι ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Με τον ανταγωνισμό πάντως να είναι σε υψηλά επίπεδα, ο νυν δήμαρχος Πλατανιά, μέσω συνέντευξής του στο mirrorsports.gr προσπαθεί με “πινελιές” να παρουσιάσει το έργο που έχει γίνει, να θέσει τους στόχους για την επόμενη 5ετία, ενώ μίλησε και για τις αθλητικές υποδομές.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να απαντήσει στα σενάρια που το έφερναν υποψήφιο για τον δήμο Χανίων.

Η συνέντευξη Μαλανδράκη στο mirrorsports.gr

Μετά την ολοκλήρωση τρίτης θητείας, με σημαντική προσφορά του Γιάννη Μαλανδράκη στον δήμο Πλατανιά, πολλοί αναρωτιούνται, τι ακόμα έχει να προσφέρει στον δήμο;

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναγνωρίζεται η προσφορά εμένα και των συνεργατών μου σε έναν Δήμο απέραντο γεωγραφικά, με 51 κοινότητες κι 128 ενεργούς οικισμούς, με ανεπτυγμένο πρωτογενή και τριτογενή τομέα, με πολλές ιδιομορφίες και μάλιστα σε μια θητεία που είχαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτοφανείς κρίσεις και δυσκολίες, φυσικές καταστροφές, πανδημία κτλ . Όλα αυτά τα χρόνια πορευόμαστε έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο και προγραμματισμό, με έργα υποδομής,      αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, ποιότητα κι επάρκεια νερού, έργα μείωσης του ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικών δράσεων αλληλεγγύης και πρόνοιας, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με στήριξη του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού, με δράσεις πολιτισμού σε όλο το εύρος του Δήμου. Πολλά από αυτά τα έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί αλλά πολλά βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη ή και στη ολοκλήρωση των μελετών. Αυτό το πολύπλευρο έργο θέλουμε εμείς και οι συνεργάτες μου, να συνεχίσουμε και γι αυτό ζητάμε ξανά την ανανέωση της στήριξης και της εμπιστοσύνης των δημοτών μας.

Γίνεται πολύς λόγος για το γεγονός ότι ο Γιάννης Μαλανδράκης δεν κατέβηκε υποψήφιος στον δήμο Χανίων. Τι ήταν τελικά εκείνο που άλλαξε την απόφαση; Η αγάπη για τον Πλατανιά μέτρησε;

Ποτέ ο ίδιος δεν εκδήλωσα πρόθεση για αυτό που με ρωτάτε κατά συνέπεια και καμιά απόφαση. Υπήρξαν όντως προτάσεις από αυτοδιοικητικά και μη πρόσωπα των Χανίων για να είμαι υποψήφιος ενός διευρυμένου ψηφοδελτίου. Ως όφειλα, συζήτησα με  τους συναδέλφους μου στην δημοτική μας παράταξη και συναποφασίσαμε ότι έχουμε μπροστά μας σημαντικό έργο να ολοκληρώσουμε και στόχους για να κατακτήσουμε. Έτσι από 10 Απριλίου δήλωσα ξεκάθαρα την πρόθεσή μου να είμαι εκ νέου υποψήφιος στον Δήμο Πλατανιά, χωρίς καιροσκοπισμούς, χωρίς ετερόκλητες συμπράξεις, πλαισιωμένος από έμπειρα στελέχη της Αυτοδιοίκησης αλλά και από νέες και νέους μας τιμούν με την υποψηφιότητά τους για πρώτη φορά.

Σε επίπεδο αθλητικών έργων στον δήμο Πλατανιά ποια ήταν εκείνα για τα οποία καυχιέστε ως δημοτική αρχή και ποια ενδεχομένως θα θέλατε να γίνουν καλύτερα ή δεν έγιναν καθόλου, κάτι που σας στενοχώρησε;

Ως Δημοτική Αρχή δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στη δημιουργία, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό και συντήρηση των αθλητικών μας υποδομών ώστε να είναι απόλυτα ασφαλείς και λειτουργικές. Προχωρήσαμε σε ολική ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στον  Αλικιανό και με τη δημιουργία εγκαταστάσεων στίβου, σε πλήρη ανακατασκευή, ουσιαστικά νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μόδι και κατασκευάσαμε και νέο γήπεδο στις Βουκολιές, με τη χρηματοδότηση και επίβλεψη της περιφέρειας Κρήτης,  ενώ παράλληλα πραγματοποιήσαμε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στο σύνολο των γηπέδων του Δήμου Πλατανιά και  δημιουργήσαμε υπαίθριους χώρους άθλησης σε Αλικιανό, Βουκολιές και Γεράνι. Εκκρεμεί η χρηματοδότηση στην έτοιμη μελέτη για το γήπεδο του Ταυρωνίτη όπου προβλέπεται και εκεί στίβος , υπαίθριο μπάσκετ, γήπεδο τένις και μπιτς βόλεϊ και θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο των αθλητικών μας εγκαταστάσεων. Αυτό που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να δημιουργήσουμε είναι εγκαταστάσεις υγρού στίβου, για το οποίο προσπαθούμε να βρούμε τρόπο  ώστε να υλοποιηθεί.

Εάν επανεκλεγείτε για 4η σερί φορά ποιες είναι πρώτες προτεραιότητες που θα βάλετε στη νέα διοίκησή σας

Εάν οι δημότες του Δήμου Πλατανιά μας εμπιστευτούν για 4η φορά, αυτό θα είναι μια μεγάλη τιμή για όλα τα μέλη του συνδυασμού μας αλλά ταυτόχρονα μια τεράστια ευθύνη.   Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός για τη νέα θητεία περιλαμβάνει ολοκλήρωση των έργων υποδομής που είναι σε εξέλιξη και τη δρομολόγηση νέων,  ιδιαίτερη έμφαση και μεγαλύτερο βάρος στα ζητήματα της καθημερινότητας, πρόσθετα έργα πολιτικής προστασίας, ενεργειακής αναβάθμισης , προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, διαρκή αναβάθμιση των κτιριακών μας υποδομών και των αθλητικών εγκαταστάσεων, πρωτοβουλίες και δράσεις για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού και του πολιτισμού και της ποιότητας ζωής στον Δήμο μας και ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικών δράσεων στο πλαίσιο της πολιτικής πρόνοιας που εφαρμόζει ήδη ο Δήμος με αποτελεσματικότητα. Το σημαντικότερο όμως που θέλουμε για την επόμενη μέρα στον Δήμο Πλατανιά είναι να μας βρει ενωμένους ώστε συλλογικά να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι, στο πλευρό των δημοτών μας , των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Πλατανιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *