Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Ο ιστορικός Αστέρας Χαλέπας κλείνει 75 χρόνια

Τι αναφέρει ο σύλλογος.

 H ιστορία καταγράφει, θυμάται και απαντά.

Αυτήν την χρονιά που διανύουμε, δηλαδή το 2021, ο Αστέρας Χαλέπας γιορτάζει τα 75 χρόνια της υπερήφανης και γεμάτης προσφορά αθλητικής και κοινωνικής ιστορίας του.

Ήταν άνοιξη του 1946 ένα χρόνο μετά την απελευθέρωση από την Γερμανική κατοχή όταν Χαλεπιανοί εργάτες και επιχειρηματίες του δέρματος (βυρσοδέψες των Ταμπακαριών), μαζεύτηκαν και αποφάσισαν την δημιουργία του Αθλητικού ποδοσφαιρικού Συλλόγου υπό την επωνυμίαν «Αστήρ Χαλέπας». Πρόεδρος και ιδρυτής  ο Γιώργος Βουτετάκης.

Ο Αστέρας Χαλέπας εκτός από ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, είναι και αναγνωρισμένο μέλος της ΓΓΑ καθώς και μέλος της Ελληνικής επιτροπής της UNICEF.

Η αθλητική του προσφορά και η  πορεία στην ιστορία και ενώ ήδη είχε φτάσει ακόμα και στα πρόθυρα της τότε Β’ Εθνικής, ανακόπηκε απότομα από την απόφαση της δικτατορίας να διαλύσει το σωματείο.

Το σωματείο ανασυστάθηκε το 1989 και από τότε συνεχίζει να προσφέρει αθλητική στέγη σε χιλιάδες νέους όλων των ηλικιών. Η κοινωνική προσφορά της ομάδας είναι συνεχής (UNICEF, φιλικό παιχνίδι κατά του ρατσισμού, φιλανθρωπικές γιορτές κλπ)

Την περίοδο 2005-6 ο Αστέρας αναδείχθηκε πρωταθλητής Χανίων και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής κατηγορίας.

Στις  ακαδημίες ποδοσφαίρου της ομάδας έχουν αθληθεί και έχουν παίξει χιλιάδες παιδιά.

Τα 75 χρόνια της ζωής του βρίσκουν τον Αστέρα αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις  και η ελπίδα δημιουργίας γηπέδου στην Χαλέπα για όλη την κοινωνία θα βοηθήσει το ιστορικό Σωματείο να προσφέρει αθλητική ελπίδα και διέξοδο για άλλα τόσα χρόνια.