Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ IN THE SPOTLIGHT

“Ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Μαυρωτάς προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι λοιμωξιολόγοι έκαναν γκάφα”

«Με τον αθλητισμό να έχει κατεβάσει ρολά επί μήνες, η κυβέρνηση απαξιώνει τη συλλογική άθληση, τα εργασιακά δικαιώματα και την ανάγκη επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αθλητών, προπονητών, εργαζομένων,» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραϊτης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο».

«Ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Μαυρωτάς προσπαθούν να μας πείσουν» είπε ο Θάνος Μωραϊτης, «ότι η παύση των αθλητικών δραστηριοτήτων έγινε λόγω “γκάφας” των λοιμωξιολόγων, ενώ στην πραγματικότητα, οι ίδιοι όφειλαν να έχουν συναντήσει ημέρες πριν την Επιτροπή και να της έχουν παραθέσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν αποτελεί ο αθλητισμός κύρια εστία μετάδοσης. Έτσι, λόγω της σφοδρής αντίδρασης των αθλητών και της κοινής ανακοίνωσης Συνδέσμων Αθλητών, “σύρεται” σήμερα ο κ. Μαυρωτάς και παρακαλεί την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων,» επισήμανε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θάνος Μωραΐτης πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα θέατρο παραλόγου χωρίς προηγούμενο: Από τα 5 επαγγελματικά πρωταθλήματα που εφαρμόζουν το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο, δόθηκε άδεια να συνεχίσουν απρόσκοπτα μόνο τα 4 από τα 5. Δεν ήταν, προφανώς, απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων να σταματήσει το πρωτάθλημα της Football League. Ήταν σε πλήρη συνεννόηση με το Υπουργείο Αθλητισμού. Είναι αδύνατον να γνώριζε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ότι από τις 20 ομάδες της Football League, οι 12 μπορούν να συνεχίσουν και οι 8 όχι. Την ίδια στιγμή, σε άλλα πρωταθλήματα “κολλάει” και σε άλλα “δεν κολλάει”. Το αντρικό μπάσκετ δεν “κολλάει”, αλλά το γυναικείο “κολλάει”.

O Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης κατέληξε: «Σε ολόκληρη την Ευρώπη ο αθλητισμός δεν έχει κατεβάσει ρολά. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα οι πισίνες δεν είναι κλειστές. Υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι ο κ. Αυγενάκης και η κυβέρνηση, που επί έναν χρόνο τώρα δεν έχουν καταρτίσει σχέδιο για τον αθλητισμό, παρά μόνο επαναπαύτηκαν σε μία λογική «βλέποντας και κάνοντας… Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η χειραγώγηση του αθλητικού κινήματος και των ομοσπονδιών. Την ίδια στιγμή, χάνεται μια ολόκληρη γενιά αθλητών και μπροστά σε αυτό η κυβέρνηση έχει κλειστά τα μάτια της. Ο οργανωμένος και ατομικός αθλητισμός αποτελούν ασπίδα προστασίας για τη δημόσια υγεία, όχι κίνδυνο. Ο αθλητισμός δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ