Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κούγιας υποσχέθηκε ότι δεν θα βγει στην τηλεόραση για την Πισπιρίγκου και… μια ώρα αργότερα ήταν στον Ευαγγελάτο

Ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ξεκαθάρισε ότι δεν θα βγει σε κανένα κανάλι και λίγη ώρα αργότερα μίλησε στο Live News του Νίκου Ευαγγελάτου.

Στην ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ξεκαθάρισε ότι δεν θα εμφανιστεί σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι σχετικά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου που μόλις ανέλαβε. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Προσωπικά δεν θα εμφανιστώ, όσον αφορά στην παρούσα υπόθεση, σε καμία τηλεοπτική εκπομπή και θα τοποθετούμαι μόνο μέσω γραπτών ανακοινώσεων, μηνύσεων και αγωγών εναντίον οποιουδήποτε δεν θα σέβεται το τεκμήριο αθωότητος και θα κακοποιεί την αλήθεια».

Λιγότερο από μια ώρα αργότερα, ο Νίκος Ευαγγελάτος, παρουσίαζε σε τηλεφωνική σύνδεση τον νέο συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε στον Νίκο Ευαγγελάτο: «Δεν μπορώ να μπω στον τρόπο που σκέφτεται. Όπως λέει η ανακοίνωση υπήρχε έκκληση από τη μεριά της και την οικογένεια. Είχα κρατήσει επιφύλαξη για να μελετήσω τη δικογραφία. Όλο το μήνα της ανάρρωσής μου τη μελέτησα. Έχω δείξει και το στίγμα με την ανακοίνωση.

Έχω ενοχληθεί αφάνταστα από τις ενέργειες θεσμικών οργάνων σε βάρος της Πισπιρίγκου οδήγησαν σε κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας. Πριν πω το ναι έκανα προσωπική προσέγγιση στην υπόθεση. Προσέγγισα ανθρώπους που εκτιμώ απεριόριστα και εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ενοχλήθηκα από το πως ακυρώθηκαν προσωπικότητες, όπως του κ. Αγαπητού και δύο κορυφαίων ελληνίδων ιατροδικαστών. Έχω συναντήσει αυτούς τους επιστήμονες σε περισσότερες από 100 υποθέσεις ανθρωποκτονιών.

Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ την προσέγγιση αυτών που την έδωσαν σε σωστό χρόνο. Σέβομαι μόνο τις δικαστικές αποφάσεις. Κρίσεις για το αν κάποιος είναι αθώος ή ένοχος τις κάνουν μόνο τα δικαστήρια. Δεν θα πω τίποτα από αυτά. Εγώ δεν είμαι ούτε θεός ούτε δικαστής. Όμως να γνωρίζεται. Ποτέ στην καριέρα μου δεν ανέλαβα υπόθεση χωρίς υπερασπιστική προοπτική. Αν δεν πίστευα στην υπεράσπιση της συγκεκριμένης κυρίας δεν θα αναλάμβανα».

Τελειώνοντας πάντως την τοποθέτησή του θύμισε την υπόσχεσή να μην εμφανιστεί σε καμία τηλεοπτική εκπομπή για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τόνισε πως «Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά» που εμφανίστηκε για το συγκεκριμένο θέμα.

dikaiologhtika.gr

Η Κρήτη πρωτοπορεί στην ποιοτική ανάπτυξη και κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. …στην καλύτερη τιμή της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.