Κατηγορίες
Υγρός στίβος IN THE SPOTLIGHT

Ο μελλοντικός γκολκίπερ της Εθνικής πόλο είναι Χανιώτης – “Εκκολαπτόμενος” ιατρός

Αθλητής – πρότυπο μπορεί να χαρακτηριστεί ο Σταμάτης Κουτρουλάκης. Με εξαιρετικές επιδόσεις εντός και… εκτός πισίνας.

Ο 21χρονος αθλητής (γεννημένος στις 15/1/2002) του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είναι μια ειδική περίπτωση, αφού διακρίνεται τόσο με τις ικανότητές του μέσα στο νερό -ως τερματοφύλακας μάλιστα- όσο και με την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία που ακολουθεί. Είναι άλλωστε φοιτητής στην Ιατρική Αθηνών, στο 3ο έτος, με πολύ καλές επιδόσεις όσον αφορά τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις του.

Ο Σταμάτης Κουτρουλάκης ξεκίνησε στο κολυμβητήριο ως παιδί, όταν ήταν ειδικότερα 5 μόλις ετών. Εκτοτε και ανελλιπώς η καθημερινότητα του βρίσκεται στα κολυμβητήρια… Πέρασε απ’ όλα τα τμήματα υποδομών στο πόλο με δύο πολύ ευχάριστα γεγονότα να συντελούνται το 2016 και το 2018: Το 2016 ήρθε η πρώτη του κλήση στην προεθνική ομάδα παίδων και το 2018 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα του ΝΟΧ, αγωνιζόμενος έτσι στην Α1.

Ηταν μόλις 16 ετών…

Είχε προηγηθεί μια μακρά διαδρομή σε αρκετές τελικές φάσεις με τις ομάδες υποδομών του Ναυτικού Ομίλου, φτάνοντας μάλιστα στην κατάκτηση δύο μεταλλίων.

– Αναδείχτηκε στη 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων/ανδρών το 2021.

– Βρέθηκε στην 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων το 2017.

Οι διακρίσεις του με τις Εθνικές ομάδες είναι οι εξής:

– 1η θέση νέων/ανδρών (γενν. 1999+), Πενταεθνές τουρνουά, Βαραζντίν-Κροατία.

– 4η θέση εφήβων (γενν. 2002+), Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Τιφλίδα-Γεωργία.

– 6η θέση εφήβων (γενν. 2002+), Μεσογειακό Κύπελλο, Κάλιαρι-Ιταλία.

– 8η θέση νέων/ανδρών (γενν. 2001+), Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Πράγα-Τσεχία.

Το τελευταίο διάστημα ο Κουτρουλάκης καταφέρνει και αγωνίζεται ολοένα και περισσότερο στα παιχνίδια της Α1 με το να υπερασπίζεται την εστία του Ναυτικού Ομίλου και τα καταφέρνει εξαιρετικά, δείχνοντας πολύ ώριμος για την ηλικία του. Σε ανύποπτο χρόνο ο προπονητής του, Μάνθος Βουλγαράκης, έχει επισημάνει ότι δεν θ’ αργήσει η στιγμή που θα κληθεί στην Εθνική ομάδα των ανδρών…

Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του στη Ιατρική Σχολή ο στόχος του είναι να συνεχίσει να συνδυάζει επιτυχώς την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία με τις αθλητικές του δραστηριότητες. Οσο για την επιλογή ιατρικής ειδικότητας αν και είναι νωρίς ακόμα, οι τομείς της αισθητικής ιατρικής αλλά και της ορθοπεδικής του φαίνονται πολύ ελκυστικοί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *