Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μητσοτάκης έρχεται στα Χανιά – Ο Τσαβούσογλου;

Στα Χανιά αντί της Αθήνας θα γίνει, σύμφωνα πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεφσούτ Τσαβούσογλου, σε ανταπόδοση της πρόσφατης επίσκεψης Δένδια στην Τουρκία.

Η επίσκεψη Τσαβούσογλου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επισήμως, όμως, όπως έχει γράψει από προχθές η “Νέα Δράσις”, προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαϊου. Μάλιστα αυτό έχει γραφεί και στην φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, καθώς και σε τουρκικές ιστοσελίδες.

Όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Τουρκος υπουργός, αντί της Αθήνας, θα επισκεφθεί τα Χανιά, όπου θα τον αναμένει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αλλά και θα τον δεχθεί στο σπίτι του στο Ακρωτήρι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (που θα παρατείνει για μια μέρα την παρουσία του εκεί), όπως έκανε με το Ν. Δένδια στην Άγκυρα ο κ. Ερντογάν.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στα Χανιά, θα προετοιμαστεί το περιεχόμενο μιας ενδεχόμενης κατ΄ιδίαν συνάντησης που θα έχουν στις 14 Ιουνίου οι κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Τι δήλωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής ρωτήθηκε σχετικά με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο που αναφέρουν ότι «κλείδωσε» το ταξίδι του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τέλος του μήνα στην Ελλάδα και για συνάντηση που θα έχει ο ίδιος μαζί του στα Χανιά.«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση. Εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, αν έρθει, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είδε τον Νίκο Δένδια. Εγώ θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο για άλλο λόγο. Για το μνημόσυνο του πατέρα μου και για μια σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του ΒΟΑΚ», απάντησε.

neadrasis.gr