Κατηγορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

Πρόεδρος ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ για Γ’ Εθνική, συνεργασία με Πλατανιά, επόμενη χρονιά και Χανιώτη ποδοσφαιριστή

Συνέντευξη με πολλές σημαντικές τοποθετήσεις και ειδήσεις από τον πρόεδρο της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ Γιάννη Μυλωνάκη.

Η χρονιά στη Γ’ Εθνική ολοκληρώθηκε και ο απολογισμός ήταν απόλυτα επιτυχημένος για την ομάδα των Χανίων. Μπορεί να μην πήρε τον τίτλο αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε και ο φετινός δρόμος απεδείχθη… απολαυστικό, όπως τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος Γιάννης Μυλωνάκης.

Ο Γιάννης Μυλωνάκης μίλησε και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Πλατανιά, τον Στέλιο Βαρουξάκη, αλλά την επιθυμία παραμονής στην ομάδα του τεχνικού Γιώργου Ριτζάκη.

Διαβάστε τα όσα σημαντικά είπε ο Γιάννης Μυλωνάκης στο ραδιόφωνο των Χανίων ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Φουντουλάκη.

Αναλυτικά:

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο διεκδίκησης ανόδου σε επαγγελματικές κατηγορίες: “Εμείς δηλώνουμε ερασιτέχνες. Δεχόμαστε και τις προκλήσεις και είμαστε έτοιμοι να τις διεκδικήσουμε όταν μας δοθεί η ευκαιρία”.

Για το γεγονός ότι το ΣΥΝΚΑ βρίσκεται στο “μεταίχμιο” ερασιτεχνικών και επαγγελματικών κατηγοριών: “Αυτή η ομάδα έχει προοδεύσει και ωριμάσει. Δε σημαίνει ότι βάζουμε πλώρη για αλλού. Απλά ξέρουμε τι ζητάμε και απολαμβάνουμε αυτό που έχουμε. Φέτος μετά από πολλά χρόνια η διαδρομή μας ήταν πολύ όμορφη και χαρήκαμε. Χαίρεσαι όχι μόνο με το τελικό αποτέλεσμα αλλά με τη διαδρομή που εσύ έχεις επιλέξει να πορευτείς και σου βγαίνει αυτό. Επίσης, ένας από τους στόχους μας ήταν να δημιουργήσουμε φιλίες και καλό κλίμα ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν ήταν ευνοϊκές. Όπου και να πάμε ή όποιος και να έρθει εδώ υπάρχει καλό κλίμα εκτός των γραμμών του γηπέδου”.

“Στηρίξαμε τα ταλαντούχα παιδιά”

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στη Γ’ Εθνική: “Πήραμε μια απόφαση φέτος να κάνουμε μια νεανική ομάδα, πλαισιωμένη με 2-3 έμπειρους παίκτες. Το στοίχημα ήταν μεγάλο κατά πόσο θα δέσει αυτό. Ο Ριτζάκης κέρδισε όλους τους παίκτες νέους και παλαιότερους. Αυτό λειτούργησε όμορφα και δεν μπορούσε να μη φέρει την επιτυχία. Φέραμε αποτελέσματα που προκάλεσαν αίσθηση και δημιούργησαν προσδοκίες, αν και ξέραμε ότι ήταν δύσκολο. Θα ήταν εύκολο κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος και μόλις αυτό ξεκίνησε να πούμε στην οικογένεια Αλεξάκη να φέρουμε 5 και 6 παίκτες έμπειρους για να διεκδικήσουμε την άνοδο. Αυτό όμως θα ακύρωνε το προηγούμενο πλάνο μας. Είπαμε θα στηρίξουμε τα ταλαντούχα παιδιά και δεν θα το κάνουμε και ίσως και έτσι τα καταφέρουμε. Επίσης, ενώ είχαμε στρατευμένους δεν τους κόψαμε τη στράτευση και παίκτες που ήταν σημαντικοί για εμάς. Δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν κι άλλα παιδιά. Εμείς επιθυμούσαμε τη νίκη σε κάθε ματς. Ποιος δεν θέλει πρωτάθλημα, απλά θέλαμε να γίνει με τον τρόπο που επιλέξαμε εμείς. Όλα τα παιδιά έχουν σχέση με τα Χανιά. Μόνο ο Αφράτης δεν είχε σχέση με τα Χανιά. Το κομβικό ματς ήταν εκείνο με τον Αλμυρό. Αν είχαμε κερδίσει δεν θα άδειαζαν τα παιδιά και θα χάλαγε η εικόνα μετά, με την ήττα από τη Νεάπολη. Το πρόσημο είναι για μας θετικό”.

“Κοινές θέσεις με Στέλιο Βαρουξάκη”

Για τις συζητήσεις με τον Πλατανιά για συνεργασία στο άμεσο μέλλον: “Καταρχάς θεωρώ ότι ο Πλατανιάς θα επανέλθει εκεί που ήταν. Εμάς το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του δεν μας επηρέασε στη φιλοσοφία μας φέτος. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες. Δεν μας αρέσουν οι απορροφήσεις και οι διαγραφές, μας αρέσουν οι συνεργασίες, όπως και με τον Μινώταυρο. Αν υπήρχε μια πιθανή άνοδος του ΣΥΝΚΑ θα ήταν πιο επιβεβλημένη η συνεργασία με τον Πλατανιά. Έχουμε κοινές θέσεις με τον Στέλιο Βαρουξάκη και έχουμε άριστες σχέσεις και κοινή φιλοσοφία. Πρέπει να ωριμάσει αυτό. Να αποσαφηνιστεί ότι στόχος είναι η ανάδειξη του Χανιώτη ποδοσφαιριστή. Είμαστε ανοιχτοί”.

Για τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα για ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΝΚΑ-Πλατανιά: “Τα χρονικά περιθώρια, όντως, είναι πολύ στενά. Τελείωσε το πρωτάθλημα και πρόθεση της ΕΠΟ είναι το επόμενο να ξεκινήσει νωρίς για να προληφθεί ενδεχόμενο νέο κύμα κορωνοϊού. Ό,τι εξελίξεις υπάρξουν θα είναι άμεσες”.

“Χάσαμε τον κρητικό όμιλο”

Για τον προπονητή της ομάδας: “Πρόθεσή μας φυσικά είναι ο Γιώργος Ριτζάκης να παραμείνει στην ομάδα. Δε νομίζω ότι παιδί από τα Χανιά που έχει πάει πιο πάνω να μην έχει περάσει από τα χέρια του Γιώργου. Είναι χαρά που ο Γιώργος είναι μαζί μας και επιθυμούμε να παραμείνει”.

Για το “προφίλ” της Γ’ Εθνικής τη νέα χρονιά: “Στις τηλεδιασκέψεις με τις άλλες κρητικές ομάδες είχα καταντήσει γραφικός. Υπήρχε ομοβροντία που έλεγε να μας πληρώσουν τεστ, μετακινήσεις, να μας κάνουν στολές, όλα γύρω από το οικονομικό. Το σημαντικό και αυτό που επέμενα ήταν να ενώσουμε τη φωνή μας να διατηρήσουμε τον Κρητικό όμιλο. Είναι ο μοναδικός τρόπος τα παιδιά μας να παίξουν ποδόσφαιρο σε υψηλότερο επίπεδο και φοβάμαι ότι το χάσαμε αυτό. Νομίζω ότι είχαμε φέρει τη ΓΓΑ και την ΕΠΟ στα όριά τους γιατί ζητούσαμε πράγματα με λάθος πράγματα”.

Απόδοση: mirrorsports.gr