Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

O Πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων για το αν υπάρχει πρόθεση για διακοπή των τοπικών – Τι είπε για την ΕΠΟ

Παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΣ Χανίων Κώστα Κωνσταντινίδη σε διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή “Sports View” του διαδικτυακού καναλιού Crete2Day και ρωτήθηκε αν στα Χανιά σκέφτονται να κάνουν σύσκεψη των ποδοσφαιρικών σωματείων (όπως έκαναν πρόσφατα και στο Ηράκλειο) για να τσεκάρουν τις προθέσεις των ομάδων για το αν επιθυμούν να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα, αν επιτραπεί κάτι τέτοιο.

(απομαγνητοφώνηση mirrorsports.gr)

“Δεν έχουμε μπει σε διαδικασία να κάνουμε μια μάζωξη όλα τα σωματεία για να δούμε τις διαθέσεις τους σχετικά με την οριστική διακοπή ή όχι των τοπικών πρωταθλημάτων. Υπάρχει μια σκέψη που έχουμε κουβεντιάσει μεμονωμένα με σωματεία, για το αν θα προλάβουμε να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και αν θα υπάρξει νέα διακοπή. Τον Ιούνιο είχα πει ότι ίσως για φέτος θα πρέπει να επανεφεύρουμε το ποδόσφαιρο. Στην Αμερική σκέφτονταν να αλλάξουν το παιχνίδι. Εμείς τρελαθήκαμε για να παίξουμε. Ήταν δεδομένο ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα και οι προβλέψεις των ειδικών δεν εισακούστηκαν. Έπεσαν μέσα και στο πότε”, επεσήμανε ο κ.Κωνσταντινίδης.

Για την ΕΠΟ πάντως ήταν “καυστικός” για τον τρόπο που χειρίστηκε αυτή τη δύσκολη περίοδο: Όπως και την άνοιξη, έτσι και τώρα είναι εκκωφαντική η σιωπή τους. Όταν πνίγεται το καράβι θες τον καπετάνιο να είναι εκεί. Δυστυχώς η Ομοσπονδία από το καλοκαίρι δεν υπάρχει. Όφειλε η Ομοσπονδία να πάρει θέση. Δεν είναι θέμα εκλογών. Η ΕΠΟ δεν θέλει, για κάποιο λόγο, να πάρει απόφαση για να δυσαρεστήσει κάποιους. Όφειλε να αποτανθεί στους λοιμωξιολόγους και να τους ρωτήσει τι μέλλει γενέσθαι, δηλαδή αν θα έχουμε τρίτο κύμα, οι Ενώσεις να αποφασίσουν να μην έχουν πρωταθλήματα και αυτό θα έπρεπε να είναι οριζόντιο για όλους. Η ΕΠΟ δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και μας έχει αφήσει έρμαια αυτών των περιστάσεων.”

Και πρόσθεσε: “Δεν είναι μόνο το επίπεδο της ΕΠΟ αλλά και άλλων θεσμικών οργάνων της Πολιτείας. Είμαστε σε μεγάλη πλάνη. Ο καθένας δηλώνει ό,τι θέλει. Βάσει ποιων δεδομένων, ας πούμε, θα ξεκινήσουμε τον Φεβρουάριο τα τοπικά, όπως δηλώνουν κάποιοι; Αυτό δείχνει επιπολαιότητα. Θα ‘πρεπε όλοι αυτοί να αιτηθούν ακρόαση από τους λοιμωξιολόγους. Να δούμε αν μπορούμε ή όχι. Να βάλουμε κάτω τα δεδομένα”.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου που ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή συμφωνησε απόλυτα με την άποψη Κωνσταντινίδη για όσα καταλόγισε στην ΕΠΟ.

mirrorsports.gr