Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT ΟΑΧ

Ο Σόφτσης και το διπλό επίτευγμα του ΟΑΧ

Τι δήλωσε ο προπονητής του ΟΑΧ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ.

 Ο.Α. Χανίων επικράτησε στο Μοσχάτο της τοπικής Ελευθερίας με 64-59 στην παράταση, παίρνοντας την πρόκριση στην ημιτελική φάση της Α1 Γυναικών. Γι’ αυτόν το λόγο, ο προπονητής της κρητικής ομάδας που συμμετέχει και στο F4 του κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην πόλη τους, Θάνος Σόφτσης,  μίλησε εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Μαρίνο Πρίντεζη. Αναλυτικά είπε:

Για τους στόχους του Ο.Α. Χανίων: «Ο 1ος στόχος απ’ την αρχή της χρονιάς ήταν να εντάξουμε στην ομάδα παιδιά τα οποία δεν είχαν εμπειρία της Α1 και ειδικότερα παιδιά απ’ τις ακαδημίες των Χανίων, καθώς και κάποια παιδιά που επέστρεψαν από την Αθήνα, όπως η Γεωργία Τσιχλάκη. Αυτός ήταν ο 1ος στόχος που επετεύχθη και μέσω αυτού καταφέραμε τον στόχο των play-offs. Ήταν διπλή η επιτυχία, το να καταφέρεις κάτι τέτοιο με παιδιά που δεν είχαν την εμπειρία της Α1 και μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα μέχρι τώρα».

Για τη φετινή εικόνα της ομάδας και το πρωτάθλημα: «Το γεγονός ότι υπήρχαν λιγότερες ομάδες αυτή τη χρονιά ήταν το αρνητικό στοιχείο του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η είσοδος της 4ης ξένης το έκανε πιο ανταγωνιστικό. Κάναμε καλά παιχνίδια και ήταν ανταγωνιστικά απ’ το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό με όλες τις ομάδες είτε εντός είτε εκτός έδρας. Κάποιες ομάδες καταφέραμε να κοντράρουμε έστω και έναν απ’ τους δύο «αιώνιους» και αυτό είναι το σημαντικό».

Για το Κύπελλο Ελλάδας γυναικών που διεξάγεται στα Χανιά (8-10/4): «Αυτό που βιώνω εδώ είναι ότιπρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη των Χανίων, γιατί έχει τις υποδομές και αρκετούς που μπορούν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και θέλουννα μπορέσουν να κάνουν την πόλη ένα τουριστικό αθλητικό προορισμό. Να αναδείξουν δηλαδή τα καλά της πόλης και μέσα απ’ αυτό το γεγονός να καταλάβει ο υπόλοιπος κόσμος ότι εδώ μπορεί να στηθεί κάτι σπουδαίο. Όσον αφορά το αγωνιστικό, από τη στιγμή που μας ευνόησε η κλήρωση με την Ελευθερία Μοσχάτου και δεν πέσαμε κάποιον εκ των δύο μεγάλων, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στον τελικό. Δίνει τεράστια ψυχολογία μία πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *