Κατηγορίες
Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου IN THE SPOTLIGHT

Ο Τζανάκης, ο “εμπλουτισμός” των λοιμωξιολόγων και ο αθλητισμός

Να εμπλουτιστεί η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Σοβαρές δηλώσεις από τον Ηρακλειώτη καθηγητή πνευμονολογίας, διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκο Τζανάκη.

Σε τοποθέτηση του στην εκπομπή “Καλημέρα” του ΣΚΑΪ το Σάββατο το πρωί τόνισε ότι “για να μπορέσουν οι Έλληνες που είναι κουρασμένοι από τα lockdown, να ακολουθήσουν τα μέτρα και να υπακούσουν σε αυτά, θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της επιτροπής λοιμωξιολόγων με επιστήμονες, όπως ψυχολόγους, κοινωνικούς ψυχολόγους κτλ, που με τις εισηγήσεις τους θα πείσουν τον κόσμο να ακολουθήσει τα μέτρα”.

Ο κ. Τζανάκης δεν αναφέρθηκε στον αθλητισμό, αλλά η τοποθέτησή του θα μπορούσε, κάλλιστα, να έχει αναφορά και σε αυτόν. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η επιτροπή θέλει ενίσχυση με ανθρώπους εξειδικευμένους, ο καθένας στον τομέα του και τα λεγόμενα ενός τόσο σημαντικού επιστήμονα όπως ο Νίκος Τζανάκης δεν είναι τυχαία.

Σίγουρα, επειδή η επιτροπή λοιμωξιολόγων έχει αποδείξει ότι δεν έχει καμία γνώση επί του αθλητικού τομέα (οι αποφάσεις τους το αποδεικνύουν), η ένταξη σε αυτή την επιτροπή ανθρώπων με γνώση του αντικειμένου, όπως πχ αθλητικοί ψυχολόγοι, θα μπορούσε να τους βοηθήσει να λάβουν πιο “ευστοχες” αποφάσεις…

Θεωρητικά αυτά γιατί στην πράξη, τέτοιου είδους αποφάσεις σε αυτή τη χώρα που ζούμε είναι δύσκολες και αφού δεν μπορούν να τις σκεφτούν οι πολιτικοί φορείς που λαμβάνουν τις αποφάσεις, εμάς μας περισσεύει…

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr