Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT SUPER LEAGUE 2

Οι περισσότεροι “πάγωσαν” κάποιοι χάρηκαν με τη δικαίωση των Χανίων

Ανάμεικτα συναισθήματα σε ομάδες που ανέμεναν την απόφαση του Διαιτητικού δκαστηρίου.

Πραγματική έκπληξη ένιωσαν όλοι όσοι έμαθαν την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τα Χανιά, με ψήφους 5-0, στην προσφυγή που κατέθεσαν για να μην αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2.

Εκείνες που ανέμεναν να μη γίνει δεκτή η προσφυγή υπέστησαν “σοκ” καθώς προετοιμάζονταν για τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Παράδειγμα ο ΟΦ Ιεράπετρας που εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

«Με απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου την Παρασκευή , έγινε δεκτή η προσφυγή των Χανίων και ακυρώνει την απόφαση της ΕΠΟ για SL2 των 18 ομάδων. . Και τώρα εναπόκειται στον υπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη να πάρει το παιγνίδι πάνω του και με νομοθετική ρύθμιση να ορίσει ποια αναδιάρθρωση ακριβώς θέλει.

Δυστυχώς έχομε να κάνουμε με θέατρο του παραλόγου. Και αν απλώς το παρακολουθούσαμε μπορεί να είχε και πλάκα. Όμως το ζούμε και το βιώνουμε στον ΟΦΙ με τον χειρότερο τρόπο.

Πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα στην Γ Εθνική και βρεθήκαμε την επόμενη χρονιά λόγω αναδιάρθρωσης να παίζουμε στην τρίτη πάλι κατηγορία (football league).
Φέτος με την τέταρτη θέση που κατέλαβε ο ΟΦΙ στην football league η ΕΠΟ αποφασίζει ότι θα παίζει στην SL2 και εν αιθρία εν μέσω προετοιμασίας για αυτήν την κατηγορία ,το διαιτητικό δικαστήριο αποφασίζει να μας ξαναστείλει στην football league γιατί κάποια ομάδα έκανε προσφυγή.

Αυτά δυστυχώς είναι τραγικές καταστάσεις που δεν συνάδουν με στοιχειωδώς οργανωμένη πολιτεία. Ποιος αποφασίζει επιτέλους για την αναδιάρθρωση; Η SL2 ; Η FL ; Η ΕΠΟ ; Η Κυβέρνηση ; Το Δικαστήριο; Και πρέπει οι ομάδες να γίνονται ανσασέρ κάθε φορά που παίρνει απόφαση κάποιος από όλους αυτούς;

Τι να πούμε πλέον; Θα μας κλέψουν για δεύτερη φορά τον άνοδο; Ας ελπίσουμε πως όχι μην έχοντας άλλη επιλογή».

Στο ίδιο μήκος κύματος ομάδες όπως η Βέροια (που είχαν στόχο ανόδου), η Καβάλα αλλά και άλλες που είχαν τεθεί ενάντιες στην προσφυγή των Χανίων.

Αυτές πλέον ελπίζουν σε μια αναδιάρθρωση που θα προκύψει με νομοθετική ρύθμιση “δια χειρός” Αυγενάκη.

Υπάρχουν και ομάδες όμως που πανηγυρίζουν για την εξέλιξη αυτή. Π.χ. τα Τρίκαλα που έχουν στόχους πρωταθλητισμού στην Σούπερ Λιγκ 2και ήθελαν να παραμείνει το πρωτάθλημα με τις 12 ομάδες.

Τα Χανιά από την πλευρά τους βιώνουν την πρώτη δικαίωση, μετά από αρκετό καιρό και μετά από ένα καλοκαίρι …σχεδόν εφιαλτικό, με δικαστήρια, συμβούλια, πιέσεις…