Κατηγορίες
Super League

Ολοταχώς για Επαγγελματική Διαιτησία στη Super League και «ψαλίδι» στην ΕΠΟ για συμβόλαια και μεταγραφές

Τα μέλη του συνεταιρισμού συμφώνησαν για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την Επαγγελματική Διαιτησία και μπορούν -βάσει νόμου- να πάνε άμεσα στην UEFA αν συναντήσουν εμπόδια. Παράλληλα, το ποσοστό της ΕΠΟ για συμβόλαια και μεταγραφές κατακρημνίζεται.

Συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης είχε την Παρασκευή (26/5) η Super League, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η σέντρα του πρωταθλήματος της σεζόν 2023/2024 για τις 18 Αυγούστου. Και την ΑΕΚ να προτείνει την πρόωρη κατάρτιση του προγράμματος των playoffs. Επιπροσθέτως οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα αποτελέσουν τα μέλη της επιτροπής, η οποία θα είναι υπεύθυνη για το κομμάτι της Επαγγελματικής Διαιτησίας.

Σημαντική παράμετρος η τελευταία, καθώς όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, όλες οι ομάδες συμφώνησαν για επαγγελματική διαιτησία στους κόλπους του συνεταιρισμού. Κάτι που συνεπάγεται την άμεση κινητοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση και έναν σημαντικό αστερίσκο: Αν προκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα με την ΕΠΟ, με τη δύναμη που δίνει ο νόμος -που ήδη είναι σε ισχύ- στα μέλη του συνεταιρισμού, τότε αυτά απευθυνθούν κατευθείαν στην UEFA.

Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί πως όλες οι ομάδες συμφώνησαν να πέσει στο 1% απο το -εν πολλοίς αυθαίρετο (καθώς πρόκειται για μονομερή απόφαση της ΕΠΟ)- 5% το ποσοστό που θα παίρνει η ΕΠΟ από συμβόλαια παικτών και προπονητών αλλά και από μεταγραφές. Και στις μεταγραφές να καρπώνεται το 1% μόνο στις πωλήσεις και όχι στις αγορές.

Οι παραπάνω εξελίξεις εμπίπτουν και στη λογική του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, όσον αφορά τις θέσεις του για μια διοργάνωση που θα λειτουργεί όσο πιο κοντά γίνεται στις σύγχρονες ευρωπαϊκές λίγκες, επιτρέποντας σε μεγάλο ποσοστό τόσο την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, όσο και στην προοπτική της ανάπτυξης του. Θέσεις που συμμερίζονται και οι υπόλοιπες ΠΑΕ – μέλη του συνεταιρισμού, σε μια προσπάθεια με κοινή -όπως τουλάχιστον φαίνεται για την ώρα- διάθεση να αναβαθμίσουν το προϊόν, αποβλέποντας σε πολλαπλά κέρδη τα επόμενα χρόνια.

sportal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *