Κατηγορίες
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Οριστική απόφαση της FIFA για πέντε αλλαγές σε κάθε αγώνα

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η FIFA αποδέχθηκε τελικά την πρόταση ομάδων και ποδοσφαιριστών για περισσότερες αλλαγές στα παιχνίδια των πρωταθλημάτων που θα ξανά αρχίσουν εν μέσω κορωνοϊού και έτσι μέχρι και το τέλος του 2020, θα υπάρχει η δυνατότητα για αντικατάσταση πέντε παικτών σε ένα 90λεπτο.

Το συμβούλιο της FIFA που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (IFAB) ενέκρινε σήμερα τη συγκεκριμένη αύξηση, από τρεις σε πέντε αλλαγές για κάθε ομάδα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προσωρινό μέτρο.

Ο νέος αυτός κανονισμός θα ισχύσει για διοργανώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να αρχίσουν σύντομα και θα ολοκληρωθούν ως τις 31 Δεκεμβρίου, με ανοιχτό πάντως το ενδεχόμενο να επεκταθεί, ώστε να καλύψει ολόκληρη τη σεζόν 2020-21.

Η απόφαση δεν είναι δεσμευτική για όλα τα πρωταθλήματα, αλλά από τη FIFA επισημαίνεται ότι δεν θα αλλάξει η… καθυστέρηση των αλλαγών. Αφού το παιχνίδι θα μπορεί να διακοπεί για αλλαγές, μόνο τρεις φορές από κάθε προπονητή, οπότε τουλάχιστον δύο εξ αυτών θα είναι διπλές και θα αφορούν δύο ποδοσφαιριστές μίας ομάδας.