Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 IN THE SPOTLIGHT

Οριστικό! Αρχίζει η Σούπερ Λιγκ 2 στις 16 Ιανουαρίου – H ανακοίνωση της ΓΓΑ

Ο κύβος ερρίφθη! Επιτέλους σέντρα στην Σούπερ Λιγκ 2.

Oι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το “πράσινο φως” επιτέλους, οι πιέσεις έπιασαν τόπο έστω και καθυστερημένα και η πολύπαθη Σούπερ Λιγκ 2 θα ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου.

Η σύσκεψη των ειδικών που έγινε σήμερα το μεσημέρι έβγαλε την σημαντική αυτή είδηση και η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία θα αρχίσει το άλλο Σαββατοκύριακο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΓΓΑ:

Οι συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των αθλητικών φορέων του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ έφεραν αποτέλεσμα, καθώς από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές δόθηκε η άδεια για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2 και εκείνου της Α1 βόλεϊ ανδρών από το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2020.

Ομόφωνα, λοιπόν, εγκρίθηκε από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» η εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και της Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα.+

Το «πράσινο φως» άναψε κατόπιν των διαβεβαιώσεων για την αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο. Ελήφθησαν υπόψη, επιπλέον, ο όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων.
Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων είναι μικρές οι πιθανότητες επιδημιολογικής επιβάρυνσης και στη συνέχεια.