Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Όταν ο σπουδαίος Νταν Γεωργιάδης είχε έρθει στα Χανιά για να δει τον ΑΟΧ

Περί τα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Με αφορμή τον θάνατο χτες του Αντώνη Γεωργιάδη, ο καλός φίλος και συνάδελφος (ηχολήπτης του ΣΚΑΙ Γαύδος FM 88,8) Γιώργος Σαριδάκης μας θύμισε μια ιστορία με έναν άλλο Γεωργιάδη, τον Νταν Γεωργιάδη που επίσης είχε διατελέσει ομοσπονδιακός προπονητής (1968-1969).

Ο Νταν Γεωργιάδης είχε κάνει σπουδαία προπονητική καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ολυμπιακός, Σεβίλη, Περού, Βενεζουέλα, Βολιβία αλλά και Πανιώνιο, Λάρισα κτλ) και ήταν μια από τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες στη χώρα.

Ο παλιός πρόεδρος του Α.Ο.Χανιά Κωστής Σγουράκης έτυχε να τον έχει γνωρίσει στην Αθήνα και τον κάλεσε, στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στα Χανιά, να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι του ΑΟΧ που τότε ήταν στη Γ’ Εθνική και είχε σημαντικούς παίκτες όπως ο Κωτίδης, ο Τσούξτος, ο Σωφρόνογλου.

Σε ένα κατάμεστο Εθνικό Στάδιο Χανίων (και σε ματς που δεν έχει μείνει στη μνήμη ποιος ήταν ο αντίπαλος), ο Νταν Γεωργιάδης, γύρω στα 70 τότε, εμφανίστηκε με άσπρη ενδυμασία (παντελόνι, πουκάμισο) και αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Μάλιστα, παρακολούθησε με ενδιαφέρον, ένα μεγάλο μέρος του αγώνα πριν φύγει κάποια στιγμή από το γήπεδο για να προλάβει το αεροπλάνο…

Άλλες εποχές…

mirrorsports.gr