Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΠΑΕ Χανιά – αναδιάρθρωση: Σενάρια, παρασκήνια και ο ρόλος του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ

Κρίσιμο το το προσεχές ΔΣ της ΣΟύπερ Λιγκ αλλά όχι, αποφασιστικού χαρακτήρα.

Κρίσιμο το το προσεχές ΔΣ της Σούπερ Λιγκ αλλά όχι, αποφασιστικού χαρακτήρα.

Μεγάλη αγωνία στις τάξεις της ΠΑΕ Χανιά και στον κόσμο που παρακολουθεί τις εξελίξεις, για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης και τις πιθανότητες να είναι τα Χανιά στην Σούπερ Λιγκ.

Η αλήθεια είναι ότι την αισιοδοξία (έως και σιγουριά) που επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα, αντικατέστησε η μεγάλη αγωνία για τις εξελίξεις που είναι “προ των πυλών”, κάτι που φάνηκε και στη χτεσινή επιστολή του Αντώνη Ροκάκη προς φορείς της πόλης.

Δεδομένα το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ της Δευτέρας (στις 10 το πρωί) θα παίξει σημαντικό ρόλο για τις διαθέσεις των 14 ομάδων της Λίγκας σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, αλλά αυτό το ΔΣ, ως γνωστόν, έχει εισηγητικό χαρακτήρα, αφού την τελική απόφαση την παίρνει η ΕΠΟ. Φυσικά μέλη του ΔΣ της Λίγκας είναι και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις, οπότε μιλάμε για “συγκοινωνούντα δοχεία”, όχι όμως σε επίπεδο του 100%.

Είναι μάλιστα πολύ πιθανό, την ερχόμενη Δευτέρα να υπάρξουν πολλές διαφορετικές απόψεις (από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ) σε σχέση με τη μορφή και τον αριθμό που θα πρέπει να έχει το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Τα σενάρια

Έχουμε ξαναναφερθεί στα σενάρια και στα δύο που δείχνουν να προκρίνονται:

Καταρχάς θεωρείται πλέον δεδομένο (;) ότι ο Πανιώνιος όπως και οι υπόλοιπες 13 ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα είναι και του χρόνου στο πρωτάθλημα.

Συνεπώς σε αυτό το πολύ πιθανό πλέον ενδεχόμενο, θα έχουμε ένα πρωτάθλημα, είτε με 16 ομάδες, είτε με 18 ομάδες. Στην πρώτη περίπτωση γίνεται αντιληπτό ότι τα Χανιά θα είναι εκτός και είναι κάτι που ανησυχεί τη διοίκηση της ομάδας, αφού θα χαρακτηρίζεται ως “αδικία”, με δεδομένο ότι, την ίδια στιγμή, θα παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ, ο (κανονικά) υποβιβασμένος Πανιώνιος.

Το παρασκήνιο

Υπάρχει φυσικά και το “παρασκήνιο” που αναφέρεται στο τι θέλουν οι “μεγάλες δυνάμεις” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι δεδηλωμένη η άποψη του ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, που θέλει ένα πρωτάθλημα με 18 ομάδες.

Δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο ποια θα είναι η εισήγηση της ΑΕΚ, αλλά και του Ολυμπιακού.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί “μυστικό” ότι οι γνώμες και οι απόψεις των “μεγάλων” θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

Εν κατακλείδι, μετράμε αντίστροφα για ένα εξόχως σημαντικό ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, όπου θα αποκαλυφθούν τα πάντα. Από κει και πέρα με την εισήγηση του ΔΣ, θα προκύψουν και οι τελικές αποφάσεις από την ΕΠΟ και να διαπιστώσουμε αν τα Χανιά θα έχουν εκπρόσωπο στο νέο πρωτάθλημα.

Βασίλης Φουντουλάκης

mirrorsportschania@gmail.com