Κατηγορίες
ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

ΠΑΕ Χανιά: Τα τρία βασικά ζητούμενα ενόψει της νέας χρονιάς

Μια ακόμα χρονιά ολοκληρώνεται για τα Χανιά στην Σούπερ Λιγκ 2.

Μια χρονιά που κάλλιστα χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη, μολονότι δε συνδυάζεται με άνοδο (δεν είναι και εύκολο πράγμα έτσι όπως είναι συνταγμένη η προκήρυξη).

Παρόλα αυτά, η χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους “οιωνούς” για τα Χανιά, από τη στιγμή που δεν έλαβε την αδειοδότηση, με συνέπεια τους περιορισμούς στις μεταγραφές, άρα και τις δεδομένες δυσκολίες στον προγραμματισμό. Η χρονιά όμως εξελίχθηκε πολύ καλύτερα από ότι θα περίμεναν οι πλέον αισιόδοξοι, καθώς, ποιος θα περίμενες ότι τα Χανιά θα βρίσκονταν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας; Κάποιοι μιλούσαν για διεκδίκηση της παραμονής (θυμίζουμε)…

Η τετράδα βέβαια, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, δεν “χρυσώνει” το χάπι…

Μια ομάδα σαν τα Χανιά εάν θέλει του χρόνου να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω που είναι φυσικά η άνοδος θα πρέπει μεταξύ άλλων και βασικά, να αναζητήσει τρία πράγματα (υπάρχουν φυσικά και άλλα, αλλά αυτά τα τρία κρίνονται ως τα πλέον βασικά):

α) παραμονή του Νίκου Παπαδόπουλου: κατά γενική ομολογία ο τεχνικός των Χανίων έχει δείξει έργο και αυτό κρίνεται ως επιτυχημένο. Τη μισή χρονιά πέρυσι φανέρωσε ένα μέρος αυτού, φέτος ό,ως που δούλεψε από την αρχή με αυτή την ομάδα, φάνηκε η δουλειά. Με υλικό που λόγω της μη αδειοδότησης δεν ήταν εκείνο που ο ίδιος θα ήθελε για να έχει πιο πολλές πιθανότητες ο σύλλογος να είναι κοντά στην πρώτη θέση.

β) διατήρηση του βασικού “κορμού της ομάδας: είναι εμφανές και στο διεθνές ποδόσφαιρο ότι οι ομάδες που διατηρούν “κορμό” για 2-3 χρόνια αποδίδουν πολύ καλύτερα από άλλες που ενδεχομένως να έχουν ρίξει περισσότερα χρήματα για μεταγραφές. Η διατήρηση ενός κορμού παικτών άνω του 50% του φετινού ρόστερ θα αποτελέσει μια καλή βάση ενόψει της νέας χρονιάς. Διότι στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί και ποιοτικοί παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος του πρωταθλητισμού. Μια συντριπτική αλλαγή του ρόστερ, ίσως να αλλοιώσει πολύ την ομάδα που φέτος έδειξε ότι είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και με ποιοτικές προσθήκες μπορεί να κυνηγήσει υψηλούς στόχους.

γ) το πιο σημαντικό, η αδειοδότηση: τα Χανιά, όπως και αν το δει ο καθένας, όποιος στόχος και αν διεκδικηθεί θα πρέπει να πάρουν την “περιβόητη” αδειοδότηση ώστε να μπορέσουν απρόσκοπτα να κάνουν τον σχεδιασμό τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Να ξέρει η ομάδα ότι μπορεί να κινηθεί “ελεύθερα” στην αγορά και αναλόγως να καθορίσει ποιο θα είναι το μπάτζετ της για μεταγραφές. Νομίζουμε, χωρίς να το έχουμε σαν πληροφόρηση (απλά ως διαίσθηση) ότι η παραμονή Παπαδόπουλου (έως έναν βαθμό) θα κριθεί και από αυτήν την παράμετρο.

Οι προϋποθέσεις πάντως για τα Χανιά είναι πολύ καλές. Αρκεί να γίνουν κάποια πράγματα και αρκεί, σε αυτές τις περίεργες εποχές που ζούμε, να μη συμβεί κάτι απρόοπτο.

Τελειώνοντας, σημαντική παράμετρος είναι ότι αυτή η ομάδα “κέρδισε πόντους” και στο κομμάτι του κόσμου. Φέτος την αγκάλιασε πολύ περισσότερο από άλλες χρονιές την ομάδα και είναι έτοιμος να τη στηρίξει περισσότερο (σε ποσότητα), αν δει ότι υπάρχει πλάνο ανόδου για του χρόνου.

Σύντομα θα ξέρουμε πολλά περισσότερα, για τον σχεδιασμό που θα υπάρξει για τη νέα χρονιά. Προς το παρόν μένει να δούμε πώς θα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα, αφού απομένουν δύο ματς…

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.