Κατηγορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Υγρός στίβος

Παντ. Μακριδάκης: Στον ΝΟΧ έχουμε μάθει στα δύσκολα

Εχοντας υπό την ευθύνη του την ομαλή λειτουργία των τμημάτων υποδομής στο άθλημα της υδατοσφαίρισης ο Παντελής Μακριδάκης μιλά για την εμπειρία που βιώνει ως μέλος της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για τις δυσκολίες που διαχρονικά αντιμετωπίζει το σωματείο σχετικά με το κολυμβητήριο τονίζει χαρακτηριστικά πως «έχουμε μάθει στα δύσκολα», λέγοντας από ‘κει και πέρα πως ο στόχος είναι ο ΝΟ Χανίων να συνεχίσει να δουλεύει στις υποδομές και ν’ αναδεικνύει νέους αθλητές.

Κύριε Μακριδάκη, είσαστε έφορος στο τμήμα υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, έχοντας υπό την ευθύνη σας την ομαλή λειτουργία των τμημάτων υποδομής. Πώς είναι για εσάς αυτή η δραστηριότητα;

Είμαι έφορος στο πόλο για τρία χρόνια και είναι μια ασχολία που απαιτεί μεν αρκετό χρόνο και είναι ίσως λίγο κουραστική, αλλά με “γεμίζει” κιόλας, βλέποντας όλα αυτά τα παιδιά να εξελίσσονται, να μεγαλώνουν και να πετυχαίνουν ένα-ένα τους στόχους τους.

Το κλίμα στις τάξεις της διοίκησης χαρακτηρίζεται από αυτό της συνεργασίας. Είναι έτσι τα πράγματα στον Ναυτικό Ομιλο;

Στο διοικητικό συμβούλιο αυτό που μας χαρακτηρίζει, είναι ότι είμαστε 14 άνθρωποι, που προσφέρουμε εθελοντικά το χρόνο και την ενέργειά μας και ό,τι άλλο μας ζητηθεί. Είμαστε όχι μόνο δεμένοι, αλλά βοηθάμε ο ένας τον άλλον χωρίς δεύτερη ή τρίτη σκέψη.

Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι για το τμήμα υδατοσφαίρισης σε ό,τι αφορά την ανδρική και την γυναικεία ομάδα που μετέχουν στην Α1 αλλά και για τις ομάδες υποδομής;

Ο ΝΟΧ σε άνδρες και γυναίκες είναι στη μεγαλύτερη κατηγορία και αυτό είναι απόρροια σκληρής δουλειάς από παίκτες, προπονητές και παράγοντες. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία όσο πιο σύντομα γίνεται και ν’ αναδείξουμε νέους αθλητές, που θα πλαισιώσουν τις μεγάλες ομάδες. Οσο για την υποδομή μας, ακολουθώντας ένα πετυχημένο κατά κοινή ομολογία πλάνο, έχουμε καταφέρει να είμαστε πάντα εντός στόχων και να έχουμε εδραιωθεί στον υγρό στίβο σαν μια ομάδα που είναι και θα είναι πάντα υπολογίσιμη.

Γιατί θεωρείτε ότι ο Ναυτικός Ομιλος παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια με τις πισίνες εξακολουθεί ν’ αναδεικνύει μεταξύ άλλων και στο πόλο τόσο ποιοτικούς αθλητές και αθλήτριες;

Ο ΝΟΧ είναι ένας σωματείο όπου έχει μάθει στα δύσκολα. Η δουλειά που γίνεται απ’ όλους, προπονητές και διοίκηση, είναι απόρροια πολλών χρόνων εμπειρίας. Εξελισσόμαστε και με την αγάπη μας προς το άθλημα και τους αθλητές, τα δικά μας παιδιά -αγόρια για κορίτσια- μέσα από τα όποια προβλήματα της εγκατάστασης και των καιρικών συνθηκών όχι μόνο γίνονται πολύ καλοί αθλητές, αλλά αποκτούν και ικανά εφόδια ώστε να τους βοηθήσουν σε όλη τους τη ζωή.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει μπροστά της η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου και ποιοι οι επόμενοι σας στόχοι;

Για τη διοίκηση, οι στόχοι και οι προκλήσεις είναι πολλές. Ομως, πάντα είναι ιεραρχημένες και κατανεμημένες έτσι ώστε οι περισσότερες να ολοκληρώνονται ακόμα και σε μικρότερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι περιμένουμε. Το κύριο μέλημά μας είναι να μπορούν προπονητές και παιδιά να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστα, πράγμα που δεν είναι πάντα εύκολο. Το αμέσως επόμενο είναι η ανάδειξη νέων αθλητών για τη στελέχωση της Α1 ανδρών και γυναικών γιατί χωρίς τα δικά μας παιδιά Ναυτικός Ομιλος Χανίων δεν μπορεί να υπάρξει.

Πώς ονειρεύεστε το κολυμβητήριο και τι έχετε να πείτε σχετικά με την ανακατασκευή του;

Νομίζω, όπως και οι 14 του συμβουλίου, πως ζούμε για τη στιγμή που το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας θα είναι όπως ακριβώς αξίζει στους αθλητές, τους προπονητές και τους γονείς όπου χωρίς αυτούς δεν θα ‘χαμε λόγο ύπαρξης. Πιστεύω γενικότερα ότι η κοινωνία των Χανίων δικαιούται τα καλύτερα για τον υγρό στίβο. Η ανακατασκευή είναι ένα έργο πολύ δύσκολο, για το οποίο εμείς ως διοίκηση συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει προηγούμενες διοικήσεις εδώ και πολλά χρόνια και ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας το όνειρο των προηγούμενων, το δικό μας, αλλά και των επόμενων γενεών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *