Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Παπαδόπουλος: ” Μπορούμε εξάδα” – Τι είπε για Εργοτέλη

Το πρωτάθλημα της Super League 2 έχει μπει πλέον στον β΄γύρο του.

Το SDNA ζήτησε την γνώμη τεσσάρων προπονητών της κατηγορίας, για τα όσα έχουν συμβεί στο πρώτο μισό, τα συνεχόμενα παιχνίδια των ομάδων αλλά και την διαιτησία.

Ο φετινός μαραθώνιος της Super League 2 μπήκε πλέον στο δεύτερο μισό του. Το SDNA επικοινώνησε με τους Θανάση Κολιτσιδάκη (προπονητής Δόξας Δράμας), Νίκο Παπαδόπουλο (προπονητής Χανίων), Χρήστο Παρασκευόπουλο (προπονητής Παναχαϊκής) και Απόστολο Χαραλαμπίδη (προπονητής Τρικάλων), προκειμένου να εκφράσουν την άποψη τους για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας. 

Το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 πιστεύετε ότι είναι καλύτερο από το περυσινό; Πως κρίνεται την εξέλιξη του;

Θανάσης Κολιτσιδάκης: «Νομίζω ότι είναι καλύτερο από πέρυσι . Βλέπουμε πιο πολλές ομάδες που κυνηγούν την άνοδο… Βλέπουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες. Όλες οι ομάδες είναι καλές. Όλες οι ομάδες προσπαθούν είτε πάνε για πρωτάθλημα, είτε για να σωθούν. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, ενώ πέρυσι απ΄ότι θυμάμαι υπήρχαν δύο ομάδες που είχαν πέσει ήδη, δεν συμμετείχαν καθόλου στο πρωτάθλημα. Π.χ. η δική μου η ομάδα κέρδισε τον Εργοτέλη και τον Ιωνικό εντός έδρας, οι οποίες είναι δύο ομάδες δυνατές, που πάνε για πρωτάθλημα. Ειδικά ο Εργοτέλης είναι η καλύτερη ομάδα, που έχουμε αντιμετωπίσει…».

Νίκος Παπαδόπουλος: «Είναι πιο συναρπαστικό και είναι ιδιαίτερο το φετινό πρωτάθλημα, λόγω της ιδιομορφίας αυτής του κορωνοϊού, που γίνονται τα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη. Είναι χωρίς κόσμο, οπότε υπάρχουν πολύ αμφίρροπα παιχνίδια, δεν υπάρχουν έδρες οπότε το βρίσκω πιο συναρπαστικό, με την έννοια ότι χάνονται πολύ βαθμοί από τα φαβορί. Βλέπεις ότι μία είναι πάνω, μία είναι κάτω. Οπότε το βρίσκω πιο συναρπαστικό, καλύτερο το φετινό πρωτάθλημα».

Χρήστος Παρασκευόπουλος: «Σίγουρα είναι διαφορετικό, λόγω των πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεων… με αποτέλεσμα να έχει πολλούς τραυματισμούς, να έχει περισσότερο όγκο εργασίας για τους ποδοσφαιριστές, το οποίο είναι καταπόνηση ιδιαίτερα, με την κόπωση να φαίνεται πλέον στην διαχείριση στο ρόστερ αλλά και στην ποιότητα των παιχνιδιών. Βλέπουμε πάρα πολλά παιχνίδια ισόπαλα με λίγα γκολ. Όλα αυτά είναι εξαιτίας της κόπωσης των ποδοσφαιριστών. Αν αναλογιστούμε ότι σε 45 μέρες βγήκε ένας γύρος, αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα την κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα αυτό». 

Απόστολος Χαραλαμπίδης: «Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα, σίγουρα είναι καλύτερο από το περυσινό, γιατί πέρυσι υπήρχαν και 2 ομάδες, που από τα μέσα του πρώτου γύρου τα είχαν παρατήσει όπως και δεν υπήρχε ενδιαφέρον στο ποιος θα πέσει. Μιλάμε για την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριάς). Όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα, μετά την σεζόν 2012-13 όπου ανέβηκαν 4 ομάδες πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο πρωτάθλημα, που έχει γίνει στην Β΄Εθνική… Ανταγωνιστικό πολύ και έτσι όπως έχει δημιουργηθεί με τα ματς να γίνονται Κυριακή- Τετάρτη και με αυτή την αποχή που είχαν οι ομάδες, χωρίς ρυθμό, χωρίς φιλικά φαίνεται ότι δεν υπάρχει φαβορί. Ακόμα και τα φαβορί που έλεγαν στην αρχή, όπως τα Χανιά, ο Ιωνικός, ο Λεβαδειακός, δεν βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Υπάρχει μία έκπληξη που είναι ο Διαγόρας. Ο Εργοτέλης είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Άρα φαίνεται ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και πολύ δύσκολο». 

Συμφωνείτε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών;

Θ.Κ.: «Νομίζω πως ναι. Όπως είπα όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Μπορεί η οποιαδήποτε ομάδα να κερδίσει την άλλη ομάδα. Δεν  υπάρχει το ότι θα κερδίσω τον τελευταίο, που αυτή τη στιγμή είναι όποια ομάδα είναι. Μπορεί να πας εκεί και να χάσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα….».

Ν.Π.: «Δεν θα το έλεγα. Τώρα μπορεί να το λέω λόγω της ιδιαιτερότητας που είχε και με αυτές τις ομάδες κέρδισα την άνοδο εγώ, αλλά την χρονιά που βγήκε ο Ηρακλής (σ.σ. 2014-15) και την χρονιά που βγήκε ο ΟΦΗ (σ.σ. 2017-18) νομίζω ότι τα πρωταθλήματα ήταν καλύτερα. Είχε πιο θα έλεγα τοπ ονόματα στην κατηγορία. Ήταν ο Άρης, ο ΟΦΗ. Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάποιον ήταν η Λαμία, πιο παλιά ο Απόλλων Σμύρνης. Όχι ότι τώρα δεν έχει αλλά νομίζω ότι ήταν πιο συναρπαστικά τότε. Σίγουρα τα τελευταία τρία χρόνια είναι το πιο συναρπαστικό». 

Χ.Π.: «Συμφωνώ ότι είναι το πιο ανταγωνιστικό. Δεν συμφωνώ ότι είναι το καλύτερο από πλευράς ποιότητας. Είναι πιο ανταγωνιστικό, γιατί έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα δομημένο μπορεί ο καθένας να χάσει σε οποιαδήποτε έδρα. Είναι ανταγωνιστικό από τις θέσεις 3 και πάνω είναι τρομερά ανταγωνιστικό, αλλά νομίζω ότι ρόλο παίζουν τα συνεχόμενα παιχνίδια των ομάδων». 

Α.Χ: «Ναι έτσι πιστεύω. Είναι πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο το καταλαβαίνεις… Είναι το θέμα ότι παίζουμε Κυριακή- Τετάρτη-Κυριακή και δεν μπορείς ούτε να προετοιμαστείς κατάλληλα. Οι παίκτες δεν ξέρεις τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουν από κούραση, από τραυματισμούς. Βλέπουμε πολλές ομάδες, να έχουν πολλούς απόντες από θέματα τραυματισμού. Βλέπουμε να υπάρχουν ομάδες πολύ μεγάλες και ιστορικές. Πιστεύω ότι είναι το πιο δύσκολο». 

Τι είναι αυτό στο οποίο υπερτερεί έναντι του περυσινού και που υστερεί;

Θ.Κ.: «Θα έλεγα ότι υστερεί σε ρυθμό, στην διάρκεια των παιχνιδιών, γιατί είναι πολλά παιχνίδια δηλαδή είναι Κυριακή –Τετάρτη πάρα πολλά παιχνίδια και δεν έχουν ρυθμό. Κάποια παιχνίδια, θα μπορούσαν να έχουν περισσότερη ποιότητα λόγω της κούρασης των παικτών που προέρχονται από συνεχόμενα παιχνίδια. Σίγουρα υστερεί στο ότι δεν έχει κόσμο. Πέρυσι είχε κόσμο, τουλάχιστον όσο παιζόταν…».

Ν.Π.: «Αυτό που μπορώ να πω ότι υπερτερεί είναι στο ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν έδρες αυτή τη στιγμή. Όλες οι ομάδες παίζουν χωρίς φιλάθλους, οπότε είναι αμφίρροπα όλα τα παιχνίδια. Δεν υπάρχουν ομάδες που να έχουν ξεχωρίσει. Υπάρχει μια δυναμικότητα ομάδων, που είναι στο ίδιο επίπεδο και υστερεί στο κομμάτι, ότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλος ρυθμός . Υστερεί στο ότι υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί, λόγω του ότι παίζεται Κυριακή-Τετάρτη και όλοι οι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι για αυτό, γιατί είχαν  και μεγάλη αποχή, από πέρυσι που σταμάτησε το πρωτάθλημα…». 

Χ.Π.: «Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν δυναμώσει αρκετά. Υπάρχουν κάποιες ποιοτικές ομάδες, με ποιοτικά ρόστερ. Θεωρώ ότι είναι γενικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έτσι όπως είναι και η ένταση δομημένη… με το να δίνεις 3 παιχνίδια μέσα σε κάθε εβδομάδα. Εκεί έγκειται περισσότερο στην ανταγωνιστικότητα και στο καλύτερο αποτέλεσμα που βλέπουμε». 

Α.Χ: «Σε αυτό που υπερτερεί είναι ότι υπάρχουν ομάδες, με μεγαλύτερη δυναμικότητα και όπως είπα και πιο μπροστά υπήρχαν δύο ομάδες η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου (Καλαμαριάς), που σχεδόν είχαν παρατήσει το πρωτάθλημα. Δεν υπήρχε ενδιαφέρον, για το ποιος θα πέσει και έπαιζαν χωρίς άγχος. Το μόνο ενδιαφέρον ήταν ποιος θα ανέβει και εκεί όμως ακόμα και τα Γιάννενα πήραν πολύ γρήγορα προβάδισμα και δίκαια πήραν. Πιστεύω ότι δεν υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Το μόνο ενδιαφέρον ήταν αυτό για την 2η θέση. Σε αυτό υπερτερεί το φετινό πρωτάθλημα, σε σχέση με το περυσινό». 

Έχοντας ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και έχοντας μπει πλέον στον δεύτερο υπάρχει κατά την γνώμη σας κάποια ομάδα που με την παρουσία της να έχει ξεχωρίσει σε αυτόν;

Θ.Κ.: «Θα επιμείνω στον Εργοτέλη και θα πω και τον Διαγόρα. Είναι μία ομάδα που δεν την περίμενε κανένας. Με το τελευταίο «διπλό» που έκανε μέσα στην Παναχαϊκή δείχνει ότι εδραιώνεται στις πρώτες θέσεις. Δεν βλέπω κάποια σημάδια ο Διαγόρας να μείνει πίσω. Ποτέ δεν ξέρεις αλλά δείχνει μία σταθερότητα στο ποδόσφαιρο του και στα αποτελέσματα…»

Ν.Π.: «Σίγουρα έχει ξεχωρίσει ο Εργοτέλης. Έχει μία σταθερή πορεία, παρότι δεν ξεκίνησε καλά, αλλά φαίνεται ότι για αυτή την κατηγορία παίζει σημαντικό ρόλο, το ότι υπάρχει ένα πλάνο εδώ και 2-3 χρόνια στον Εργοτέλη, που το ακολουθούν κι αυτό βλέπουμε ότι προχωράει και ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που τρέχουν πάρα πολύ. Άρα το κομμάτι της φυσικής κατάστασης και της νεανικότητας της ομάδας του Εργοτέλη δείχνει τον δρόμο, για όλες τις ομάδες. Από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχουν έμπειρες ομάδες και καλές ομάδες στην κατηγορία. Βλέπουμε ότι όλες είναι μαζί στον βαθμολογικό πίνακα. Οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές. Σίγουρα είναι έκπληξη και ο Διαγόρας που κανείς δεν περίμενε ότι θα είναι τόσο ψηλά και αυτή είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος θεωρώ και μαζί με τον Εργοτέλη. Δεν περίμενε δηλαδή κανείς και ότι ο Εργοτέλης θα ήταν τόσο ψηλά και είναι μία πολύ καλή έκπληξη για το πρωτάθλημα». 

Χ.Π.: «…Θεωρώ ότι μία σταθερότητα επιδεικνύει ο Εργοτέλης, λόγω του ότι είναι μία ομάδα πολύ νεανική έχει πλούσιο ρόστερ και είναι χρόνια μαζί… Είναι σε καλό μομέντουμ. Πάρα πολύ δυνατός είναι ο Ιωνικός. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που είναι δυνατές. Η Ξάνθη ο πρώτος της γύρος δεν ήταν τόσο καλός, αλλά θεωρώ ότι στην συνέχεια μπορεί να ανακάμψει. Το ίδιο θεωρώ και για την Παναχαϊκή για την ομάδα μας, γιατί έχουμε  απολέσει πάρα πολλούς βαθμούς, με τα σκαμπανεβάσματα που έχουμε και εκτός έδρας, αλλά και εντός έδρας, με μικρότερες ομάδες». 

Α.Χ: «Βλέπουμε τον Εργοτέλη είναι μία ομάδα που χτίζεται από το 2017. Τότε ξεκίνησε η προσπάθεια αυτή με προπονητή τον Γκώνια… Έχουν κρατήσει το ίδιο στυλ παιχνιδιού, με 2-3 προπονητές που έχουν αλλάξει και ένας από αυτούς είναι και ο τελευταίος Πάντα φέρνουν κάποιους καλούς παίκτες, όπως ήταν ο Έφορντ, ο Κάιπερς κ.α. Φέτος είναι οι δύο Ολλανδοί (Κόνραντ, Νεράλ). Βλέπουμε ότι δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται γιατί έχει μια σταθερότητα στα παιχνίδια και έχει πάρει μεγάλα αποτελέσματα. Είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Μετά είναι ο Διαγόρας, που είναι πολύ σφιχτή ομάδα. Πάντα βάζει ένα γκολ και το κρατάει». 

Το γεγονός ότι στο φετινό πρωτάθλημα έχουμε πολλά παιχνίδια συνεχόμενα είναι κάτι το οποίο έχει επηρεάσει τις ομάδες στην απόδοση τους;

Θ.Κ.: «Νομίζω πως ναι. Θα πω για την δικιά μου ομάδα, ότι δεν μπορείς να έχεις μια σταθερή εντεκάδα κάθε Κυριακή. Σταθερή δεν είναι ποτέ. Θα έκανες 1-2 αλλαγές, αλλά Κυριακή – Τετάρτη μπορεί να έχεις με 5-6 αλλαγές αναγκαστικές. Οπότε είναι δύσκολο να κάνεις ένα σύνολο καλό, που να παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ δύσκολο αυτό το πράγμα και με την προϋπόθεση, ότι δεν μπορείς να προετοιμάσεις την ομάδα. Δεν προλαβαίνεις με μία προπόνηση, γιατί μία προπόνηση προλαβαίνουμε να κάνουμε κανονική, να φτιάξεις μία ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο, ποιοτικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα έχει επηρεάσει και για αυτό λέω ότι ο Εργοτέλης είναι η καλύτερη ομάδα, γιατί δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Είναι μία ομάδα, που είναι φτιαγμένη εδώ και 3 χρόνια. Δηλαδή ο κορμός του Εργοτέλη είναι τρία χρόνια εκεί και μαζί. Κάποια συμπληρώματα κάνει κάθε χρόνο και για αυτό είναι η πιο έτοιμη ομάδα και παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία…». 

Ν.Π.: «Πάρα πολύ. Πάρα πολύ. Πάρα  πολύ με την έννοια, ότι δεν είναι μόνο το Τετάρτη- Κυριακή. Είναι το ότι είχαν σταματήσει οι προπονήσεις. Ξαναξεκίνησε η προετοιμασία των ομάδων. Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές είχαν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να παίξουν από την περυσινή διακοπή. Οπότε όλα αυτά επηρεάζουν. Οι ομάδες που όπως είπα μία από αυτές είναι και ο Εργοτέλης, που έχει πιο νέα παιδιά και τρέχουν περισσότερο και αντέχουν περισσότερο έχουν μεγαλύτερη διάρκεια δηλαδή, για αυτό είναι ψηλά. Αλλά σίγουρα έχει επηρεάσει όλο αυτό το κομμάτι. Όχι μόνο το Τετάρτη-Κυριακή επαναλαμβάνω και της αποχής παίζει σημαντικό ρόλο».

Χ.Π.: «Ναι. Αυτό είπα και νωρίτερα, ότι έχει επηρεάσει την απόδοση τους, αλλά και την ποιότητα των παιχνιδιών. Φαίνεται ξεκάθαρα η κόπωση των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τόσο μεγάλο θέαμα πολλά γκολ στα παιχνίδια». 

Α.Χ: «Ναι σίγουρα. Αυτό είναι 100% σίγουρο. Γιατί δεν μπορείς να ξεκουραστείς. Έχει πολλά παιχνίδια. Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, με πολύ πίεση, με πολλά ταξίδια μακρινά. Δεν  μπορείς να ξεκουραστείς και σίγουρα έχει επηρεάσει. Αυτό που γίνεται δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Πρώτη φορά το ζούμε κι αυτό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Πιστεύω σε καμία χώρα. Είναι λογικό να έχει επηρεάσει…». 

Στο πρωτάθλημα της Super League τα τελευταία χρόνια γίνεται χρήση του VAR. Αυτό κατά την γνώμη σας πρέπει να ισχύει και για την Super League 2;

Θ.Κ.: «Ε ναι. Αυτό έπρεπε να ήταν αυτονόητο, να υπάρχει VAR και στην Super League 2. Είναι επαγγελματική κατηγορία και νομίζω ότι πρέπει να μπει. Βοηθάει όπως και να το κάνεις βοηθάει. Βοηθάει και τους διαιτητές και το παιχνίδι. Μπορεί λίγο να το σταματάει ή να το καθυστερεί αλλά θα έλεγα ότι υπάρχουν στιγμές, που έχει δώσει το δίκιο αυτό που αναλογεί στην κάθε ομάδα. Υπάρχουν και οι κακές στιγμές του VAR. Από εκεί και πέρα είναι και η χρήση των ανθρώπων που κάνουν στο VAR. Γιατί το VAR λάθος δεν κάνει. Απλά είναι και η χρήση αν γίνεται σωστά ή όχι. Έχουμε δει και στιγμές όπου δεν έχει γίνει σωστή χρήση του VAR. Κατά βάσει βοηθάει και θα είναι καλό να μπει και στην Super League 2». 

Ν.Π.: «Βεβαίως αν υπάρχει δυνατότητα βεβαίως. Υπάρχει οικονομικό βάρος, αλλά νομίζω  ότι υπάρχει δικαιοσύνη με το VAR. Υπάρχει δικαιοσύνη και νομίζω ότι αν μπορεί να γίνει θα ήταν το ιδανικό και για την Super League 2». 

Χ.Π.:  «Φυσικά και θα ήθελα να υπάρχει το VAR στην Super League 2, γιατί είναι μια επαγγελματική κατηγορία… Πιστεύω ότι θα διευκόλυνε τις ομάδες και η καλή χρήση του VAR, θα διευκόλυνε πάρα πολύ συνολικά το πρωτάθλημα… Να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τις ομάδες γενικότερα». 

Α.Χ: «Αν το τηρούν σωστά πιστεύω ότι βοηθάει. Μακάρι να μπορούσαμε να το είχαμε και εμείς, για να έχουμε πιο ξεκάθαρες φάσεις, γιατί η ομάδα μου αδικήθηκε σε ορισμένα παιχνίδια, όπου πιστεύω ότι αν υπήρχε το VAR μπορεί και να είχαμε μερικούς βαθμούς παραπάνω». 

Ένα σχόλιο για την διαιτησία

Θ.Κ.: «Εμένα με έχει εντυπωσιάσει η διαιτησία. Είναι πάρα πολύ καλή. Εμείς σαν ομάδα ούτε έχουμε ευνοηθεί ούτε έχουμε αδικηθεί. Βλέπω μία διαιτησία αμερόληπτη, μια διαιτησία που βλέπει όλες τις ομάδες το ίδιο. Τώρα αν υπάρχουν 1-2-3 λάθη, δεν είναι ότι διαμορφώνουν παιχνίδια. Σαν Θανάσης είμαι πολύ ευχαριστημένος από την διαιτησία της Super League 2».

Ν.Π.: «Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές είναι καλή η διαιτησία, δεν είναι κακή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει γίνει κάτι το τρομερό. Όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, νομίζω ότι η διαιτησία είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Παρόλο και τα προβλήματα που έχουν και αυτοί οι άνθρωποι. Θεωρώ ότι σε καλό επίπεδο είναι κι αυτή». 

Χ.Π.: «Η διαιτησία είναι όπως είναι πάντοτε. Υπάρχουν στιγμές που κάνει λάθη. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε και αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ανθρώπινα τα λάθη και τίποτα άλλο». 

Α.Χ: «Η διαιτησία μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλή. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες διαιτησίες στο φετινό πρωτάθλημα. Εγώ από την πλευρά μου μπορεί να είπα κάτι για την διαιτησία, αλλά γενικά βλέπω μία διαιτησία πολύ καλή». 

Στο φετινό πρωτάθλημα βλέπουμε να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ομάδων. Σ΄αυτό πόσο έχουν παίξει ρόλο οι τραυματισμοί;

Θ.Κ.: «Σίγουρα έχουν παίξει. Εγώ θα μιλήσω για την ομάδα μου. Εμείς ξεκινήσαμε 27 Ιανουαρίου Σήμερα έχουμε 9 Μαρτίου. Δηλαδή σε 41 μέρες έχουμε παίξει 11 παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη συνέχεια. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις 11 Απριλίου Κυριακή-Τετάρτη συνέχεια ή Σάββατο – Τετάρτη. Δεν αντέχεις όσο και να το θέλεις και μετά από μία αποχή 10 μηνών και με μία προετοιμασία που έγινε 2 μήνες και σταμάτησε για 1,5. Ξανάρχισε μετά πάλι, χωρίς φιλικά. Είναι πολύ πρωτόγνωρες οι καταστάσεις και σε βάζουν τώρα σε μία διαδικασία, εμείς που είχαμε και τα 4 αναβληθέν παιχνίδια γιατί δεν ξεκινήσαμε μαζί με τις άλλες ομάδες το πρωτάθλημα, να παίζουμε Κυριακή- Τετάρτη για 3 μήνες ακατάπαυστα. Πόσο να αντέξεις. Αυτό δεν γίνεται ούτε στην Αγγλία… Εμείς έχουμε συνέχεια 5-6 τραυματίες. Πως αυτή η ομάδα να βρει ρυθμό, πως να έχει ποιότητα στο παιχνίδι της.. Παίζουν μεγάλο ρόλο οι τραυματισμοί». 

Ν.Π.: «Πολύ μεγάλο ρόλο. Γιατί να σου τραυματιστούν 2-3 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι σημαντικοί για την ομάδα σου και να μείνουν έξω είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν μένουν δηλαδή αν παίζεις εβδομάδα-εβδομάδα, που μπορεί να επανέλθει ένας παίκτης. Μπορεί σε 2 εβδομάδες να χάσουν 4-5 ματς, ένας ποδοσφαιριστής πολύ σημαντικός, για μία ομάδα παίζοντας Τετάρτη-Κυριακή. Οπότε επηρεάζεται και η απόδοση της ομάδας σου είναι λογικό». 

Χ.Π.: «Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ομάδων έχουν να κάνουν με τις εμβόλιμες αγωνιστικές. Όπως είπα και πιο πριν μέσα σε 45 μέρες τελείωσε ο πρώτος γύρος. Όλο αυτό έχει να κάνει με την εν γένει λειτουργία του πρωταθλήματος. Δεν γίνεται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί ένας γύρος. Υπάρχουν παιχνίδια, που οι ποδοσφαιριστές δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν και για αυτό υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα στις ομάδες και στα ρόστερ». 

Α.Χ: «Εμείς σαν ομάδα έχουμε αρκετά καλό ρόστερ. Το καλό για εμάς είναι ότι έχουμε μόλις έναν μυϊκό τραυματισμό, αυτόν του Αλμπάνη και ο Φασίδης που έχει υποστεί χιαστό που δεν είναι μυϊκός . Σίγουρα αυτό είναι ένα από τα μείον των ομάδων. Αν κάποιες ομάδες έχουν αρκετούς τραυματισμούς και δεν έχουν βάθος στο ρόστερ, αυτό σίγουρα θα επηρεάσει και στο παιχνίδι τους και γενικά στην βαθμολογία, αλλά και στο να αποκτήσουν οι παίκτες ρυθμό. Είναι ένα σημείο, όπου δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα. Είναι ένα από τα μείον του πρωταθλήματος που έχουν οι ομάδες…». 

Πιστεύετε ότι το πρωτάθλημα μπορεί να συνεχίσει να έχει το ίδιο σασπένς, μέχρι το τέλος

Θ.Κ.: «Νομίζω πως ναι. Δεν θα σταματήσει αυτό το ενδιαφέρον που υπάρχει και αυτό το σασπένς και ψηλά και χαμηλά. Και σίγουρα και στα πλει οφ και στα πλει άουτ, θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί οι διαφορές είναι μικρές. Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές και σίγουρα θα υπάρξουν ανατροπές στα πλει οφ και στα πλει άουτ». 

Ν.Π.: « Εγώ το πιστεύω αυτό, ότι θα υπάρχει. Το πιστεύω  ότι μέχρι το τέλος θα είναι έτσι. Δεν θεωρώ ότι έχει ξεκαθαρίσει κάτι αυτή την στιγμή. Πιστεύω ότι έχει πάρα πολλά παιχνίδια. Μία ομάδα κάνοντας 2 συνεχόμενες νίκες, από εκεί που είναι χαμηλά μπορεί να βρεθεί πολύ ψηλά και το αντίθετο έτσι. Μία ομάδα που είναι ψηλά, κάνοντας 2 ήττες να βρεθεί πιθανόν και εκτός εξάδας. Οπότε είναι συναρπαστικό και θα συνεχίσει κατά την άποψη μου να είναι συναρπαστικό». 

Χ.Π.: «Νομίζω ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα έχει το ίδιο σασπένς». 

Α.Χ: «Πιστεύω ότι ναι. Έτσι θα εξελιχθεί. Έμειναν άλλα 9 παιχνίδια.. Την επόμενη Κυριακή θα έχουν μείνει 6 παιχνίδια, για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Φανταστείτε τι σασπένς θα έχει όπως είναι οι αποστάσεις που υπάρχουν στην βαθμολογία». 

Από τις ομάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας μπορεί κάποια να μπει σφήνα ή θεωρείτε πολύ δύσκολα; 

Θ.Κ.: «Η ομάδα μου που έχει 11 βαθμούς και 2 ματς λιγότερα, θεωρητικά θα μπούμε στην εξάδα. Θα εξαρτηθεί τώρα από το παιχνίδι της Τετάρτης (10/3), με την Ξάνθη αν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε ή όχι και σίγουρα και από την συνέχεια. Σίγουρα μπορούν να μπουν και τα Χανιά. Είναι μια καλή ομάδα τα Χανιά. Ίσως υπάρξει ανατροπή στην εξάδα». 

Ν.Π.: «Το πιστεύω αυτό. Το πιστεύω ότι μπορεί να γίνει γιατί είναι πολύ κοντά η βαθμολογία. Αυτό πιστεύω και για την ομάδα μου τα Χανιά, ότι μπορούμε να το κάνουμε. Τρεις βαθμούς από την έκτη θέση αν δεν κάνω λάθος απέχουμε». 

Χ.Π.: «Όλες οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την είσοδο τους στην εξάδα… Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις πιστεύω». 

Α.Χ: «Η εξάδα αυτή τη στιγμή δίκαια είναι όπως είναι. Εμείς που είμαστε έβδομοι πιστεύω ότι αδικούμαστε από τα παιχνίδια που χάσαμε απέναντι στην Ξάνθη…, με τον Διαγόρα που πιστεύω ότι το σκορ θα έπρεπε να είναι διαφορετικό, όπως και στο ματς με τον Καραϊσκάκη όπου είχαμε πολύ καλή απόδοση και πολύ καλές ευκαιρίες. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν και εμείς να είμαστε στην εξάδα. Μία ομάδα που δεν είναι στην εξάδα είναι τα Χανιά. Έχει πολύ μεγάλο ρόστερ, πολύ ακριβό ρόστερ. Θεωρώ ότι κάπως έτσι είναι τα πράγματα». 

Ένα σχόλιο για τις εκπλήξεις που υπάρχουν κάθε αγωνιστική 

Θ.Κ.: «Είναι αυτό που είπα. Παίζουμε εμείς με την Ξάνθη την Τετάρτη (10/3) το αναβληθέν. Είναι ένα παιχνίδι καταρχήν τοπικό ντέρμπι θα το έλεγα ας πούμε. Η Ξάνθη σίγουρα είναι μια ομάδα που παίζει στο γήπεδο της και είναι το φαβορί, αλλά δεν μπορείς να προδικάσεις ένα αποτέλεσμα. Κανένα παιχνίδι. Μπορεί να έρθουν όλα τα αποτελέσματα και αυτό είναι βάσει των αγώνων, των στατιστικών που βλέπουμε στους αγώνες». 

Ν.Π.: «Αυτό που είπα και πριν είναι ότι εκπλήξεις είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχουν γιατί δεν υπάρχουν έδρες. Δηλαδή δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα. Οπότε δεν πας να παίξεις εκτός έδρας, δεν καταλαβαίνεις έδρας. Αυτό νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο, που επηρεάζει τις ομάδες κυρίως, που έχουν κόσμο  και τους λείπει ο κόσμος». 

Χ.Π.: «Έχουν να κάνουν με την δυναμική που υπάρχει στις ομάδες. Όπως είπα και πριν υπάρχουν ομάδες από την 3η θέση και πάνω που μπορούν να κερδίζουν σε οποιαδήποτε έδρα, με οποιονδήποτε αντίπαλο παίζουν». 

Α.Χ: «Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν τους πάντες. Δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει φαβορί. Υπάρχουν σχεδόν κάθε εβδομάδα εκπλήξεις. Βλέπετε ότι πολλά σκορ είναι πολύ σφιχτά 1-0, 2-1,1-1, 0-0. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να κερδίσει γιατί δεν ξέρεις αν παίζει Κυριακή- Τετάρτη. Δεν μπορείς να έχεις την ίδια απόδοση και στα τρία παιχνίδια. Άρα μπορεί κάποια ομάδα να κερδίσει με ένα γκολ, όπως το έκανε ο Διαγόρας κόντρα στην Παναχαϊκή. Τα βλέπουμε τα είδαμε και θα τα ξαναδούμε πιστεύω…». 

sdna.gr