Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2

Παπαματθαιάκης: “Τα Χανιά είναι μια ακριβή ομάδα”

Ο έμπειρος τεχνικός του ΟΦΙ Μανώλης Παπαματθαιάκης μίλησε στο Αthletic Radio 104,2 για τη σέντρα στην Super League 2, τους στόχους της ομάδας της Ιεράπετρας αλλά και για την έκπληξη του πρωταθλήματος.

Θεωρεί μάλιστα τα Χανιά εκ των φαβορί για την άνοδο…

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Παπαματθαιάκης στον Αthletic Radio 104,2

Για την καθυστερημένη σέντρα: “Είναι μια πραγματικότητα που την βιώσαμε όλοι μας, νομίζω πως σε όλα τα κράτη είχε βρεθεί μια λύση ώστε να γίνονται τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, θα μπορούσε να είχε γίνει το ίδιο και εδώ. Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω και εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά ώστε να μπούμε ξανά στην δική μας καθημερινότητα”.

Για την εξήγηση που δίνει: “Δεν είναι της παρούσης και θα το πω απλά. Σίγουρα δεν φταίει μόνο ο κορονοϊός και πρέπει να προβληματιστούν όλοι γιατί κάθε χρόνο η δεύτερη κατηγορία πιάνει Σεπτέμβρη για να γίνει προγραμματισμός. Αυτό συνέβαινε και προ κορονοϊού και αυτό πρέπει να προβληματίσει τους Έλληνες παράγοντες”.

Για την έναρξη του πρωταθλήματος: “Σίγουρα θα είναι λίγο παράξενα, ειδικά για τον ΟΦΙ που ανυπομονούσαν όλοι και ειδικά θα στερηθεί το γερό χαρτί της ομάδας που είναι ο κόσμος της. Δεν μπορεί να γευτεί από την αρχή την πρώτη φορά της παρουσίας της αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει τρομερός ενθουσιασμός. Το φετινό πρωτάθλημα έχει αρκετές ιδιαιτερότητες, θα παίξουμε 22 ή 27 παιχνίδια, δεν θα υπάρχουν έδρες και παντού θα μπορείς να κερδίσεις και παντού να χάσεις. Θα περιμένουμε τα πρώτα παιχνίδια γιατί μετά από τόσο καιρό δεν θα μου προκαλέσει καμία εντύπωση κανένα αποτέλεσμα. Τόσο εγώ αλλά νομίζω και όλοι οι συνάδελφοι δεν ξέρουν τι θα δουν στην πρεμιέρα από τις ομάδες τους λόγω της μεγάλης απραξίας”.

Για τις ομάδες: “Κάποια στιγμή θα βρεθεί ρυθμός και οι ακριβές ομάδες θα βρουν τα πατήματα τους όμως τουλάχιστον στην αρχή όλα τα παιχνίδια θα είναι αμφίρροπα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει. Οι Έλληνες προπονητές, κάποια στιγμή αυτήν την εμπειρία τους θα πρέπει να το διδάξουν σε σεμινάρια πως ενώ σε όλο τον κόσμο οι ομάδες προετοιμάζονται για δύο μήνες για να παίξουν εννιά εμείς κάναμε το αντίστροφο: Προετοιμαζόμασταν εννέα μήνες για να παίξουμε δύο. Είμαι πολύ περίεργος σε τι ρυθμό θα παρουσιαστούν όλες οι ομάδες”.

Για το πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση οι ποδοσφαιριστές: “Όλα είναι προς διερεύνηση, δεν ξέρουμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές, είναι πολύ μεγάλο το διάστημα αποχής και πολύ μικρό εκείνο της ξεκούρασης που πηγαίνουμε από ματς σε ματς. Θα ψάχνουμε τους μισούς παίκτες κάθε μέρα”.

Για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα: “Η Ξάνθη έχει ξεφύγει τελείως για τα δεδομένα της κατηγορίας, Παναχαϊκή, τα Χανιά είναι μια ακριβή ομάδα, σίγουρα είναι ο Ιωνικός και ακόμα μια ομάδα που πιστεύω πως θα βρεθεί θα είναι πιθανόν ο Εργοτέλης. Περιμένω ένα αμφίρροπο και πολύ δύσκολο πρωτάθλημα”.

Για τον φετινό ΟΦΙ: “Πιστεύω πως ο ΟΦΙ είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες που θα πληγούν περισσότερο από την απουσία του κόσμου. Ο ΟΦΙ θα είναι μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική, το λέω και το πιστεύω πως δεν έχει να φοβηθεί κανέναν, πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητες μας και κάθε παιχνίδι με αντίπαλο εμάς θα είναι ντέρμπι. Ευελπιστώ ότι θα πετύχουμε γρήγορα τον πρώτο στόχο της παραμονής γιατί κάποιοι μας θεωρούν ως τον αδύναμο κρίκο λόγω μπάτζετ όμως τα χρήματα δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Το λέω με σιγουριά πως ο ΟΦΙ θα είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει τους πάντες”.