Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση

Πένθος στον δήμο Χανίων

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 ο αγαπητός φίλος του Δήμου Σφακίων, Απόστολος Παπαϊωάννου.

Όπως αναφέρει το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του δήμου Σφακίων:

“Η δράση του ήταν σπουδαία από τα νεανικά του μόλις χρόνια καθότι συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα, όντας μέλος της Δημοκρατικής νεολαίας Λαμπράκη.

Ο Απόστολος Παπαϊωάννου ήταν ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας και του Νεοελληνικού Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.ADVERTISING 

Δραστήριος, αεικίνητος και με έντονη δράση στην επιστημονική κοινότητα, με πλήθος συγγραμμάτων στο ενεργητικό του. Ένα εκ των οποίων ήταν: «Τα Σφακία. Η προσφορά του Γεώργιου Ξενουδάκη στην Παιδεία- Η Διαθήκη».

Τίμησε τα Σφακιά με την φιλία του, εκδήλωνε την αγάπη του για τον τόπο μας και την ιστορία του με κάθε ευκαιρία και τα Σφακιά τον αγάπησαν.

Ήταν ιδρυτής και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του ΔΕΑΠ Σφακίων «Γεώργιος Ξενουδάκης» και επίτιμος δημότης του Δήμου Σφακίων.

Με αγάπη για τον τόπο του, δημιούργησε το Κέντρο Ερευνών Πωγωνίου και επέτυχε τη δημιουργία του ανοικτού Πανεπιστημίου στο Δήμο Πωγωνίου Ιωαννίνων. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Ένωσης Πωγωνισίων Ιωαννίνων.

Ο Απόστολος Παπαϊωάννου έφυγε, όμως άφησε πίσω του κληροδότημα σπουδαίο για όλους εμάς το έργο του. Η δράση του θα μείνει ες αεί γραμμένη στις σελίδες της Ιστορίας που τόσο αγαπούσε.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Καλό ταξίδι φίλε Απόστολε!

Ο Δήμαρχος & το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *