Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Πέθανε ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στα Χανιά

Θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κρήτης η γνωστοποίηση του θανάτου του Κώστα Μανωλικάκη ο οποίος έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 28/6 σε ηλικία 79 ετών.

Πρόκειται για τον εγγονό του ιδρυτή της εταιρείας «Καφεκοπτείο Μανωλικάκη» το οποίο από το 1886 τροφοδοτεί με καφέ την Κρήτη.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 30/6 στις 12:30  στο νεκροταφείο του  Αγίου Λουκά

Συγκινητική η αναγγελία του θανάτου του, από την κόρη του Ειρήνη, με μια παλαιά φωτογραφία του πατέρα της.

Το καφεκοπτείο Μανωλικάκη ιδρύθηκε το 1886 από τον Κωνσταντίνο Ματθαίου Μανωλικάκη  με  κύρια δραστηριότητα την εισαγωγή καφέ από την Βραζιλία, ζάχαρης από την Κούβα και την Τσεχοσλοβακία και τεΐου από την Κεϋλάνη, καθώς τροφοδοτούσε μονοπωλιακά ολόκληρη τη Κρήτη.

Το 1988, αναλαμβάνει το τιμόνι της εταιρείας ο εκλιπών Κώστας Μανωλικάκης και η επεξεργασία του «ελληνικού καφέ Μανωλικάκη» μεταφέρεται στο εκσυγχρονισμένο εργοστάσιο εισαγωγής και τυποποίησης καφέδων στη BI.ΠΕ Ηρακλείου με την επωνυμία «Ενωμένα Καφεκοπτεία Κρήτης», όπου παράγεται ο τυποποιημένος καφές έως και σήμερα.

Από το 2003, η εταιρεία εδρεύει στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟ.ΠΑ) Σούδας όπου μεταφέρει την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομών εξυπηρετώντας όλη τη Δυτική Κρήτη.

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *