Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε η Άρτεμις Βαλαβάνη

Την τελευταία της πνοή άφησε η Ηρακλειώτισσα Άρτεμις-Αλίκη Βαλαβάνη σε ηλικία 97 ετών, μητέρα της πρώην υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη και της Τερέζας Βαλαβάνη.

Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 12:00 πμ στον Ναό του Αγίου Τίτου και η ταφή θα γίνει στο Νέο Δημοτικό Κοιμητήριο Ηρακλείου, όπου θα προσφερθεί και καφές στην μνήμη της.

Η Τερέζα Βαλαβάνη γνωστοποίησε την απώλεια με ανάρτησή της στο Facebook και πιο συγκεκριμένα με μία φωτογραφία, η οποία συνοδεύεται από ένα συγκινητικό κείμενο.

«Έφυγε η μάνα. Για το μεγάλο ταξίδι στην χώρα του φωτός. Έδωσε γενναία τις μάχες της στην ζωή σχεδόν ένα αιώνα. Στις 4/4 θα γινόταν 97 ετών. Μάχες με την ζωή, μάχες με τον θάνατο. Έφυγε, όταν εκείνη πλέον το αποφάσισε. Όταν είπε, κουράστηκα. Δεν θέλω άλλο. Ενώ πολλές φορές διάβηκε ξανά και ξανά το κατώφλι του θανάτου και επέστρεψε. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε, ότι πέθανε. Θα την θυμόμαστε σαν μια εξαιρετικά δυνατή γυναίκα. Θεριό. Την είδα μια φορά να παλεύει με ένα λυκόσκυλο για να σώσει μια γάτα. Σε ευχαριστούμε μάνα, για όσα μας πρόσφερες. Ήσουν μια μεγάλη και δύσκολη Δασκάλα».

Σε ανάρτησή της η Τερέζα Βαλαβάνη αναφέρει για τη μητέρα της:

Γεννήθηκε στις 4 Απρίλη 1927. Ήταν σύζυγος της ο Γεώργιος Βαλαβάνης, Μικρασιάτης, έμπορος ηλεκτρικών ειδών στο Ηράκλειο και ήρωας Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, αγωνιστής της αριστεράς με φυλακές και εξορίες.

Κόρες τους η Νάντια Βαλαβάνη, οικονομολόγος, πολιτικός της αριστεράς με αγώνες και φυλάκιση την εποχή της δικτατορίας των συνταγματαρχών και συγγραφέας. Η Τερέζα Βαλαβάνη, ψυχολόγος και εικαστικός.

Εγγόνια τους ο Αντώνης Τσακνιάς, δικηγόρος, η Άρτεμις Τσακνιά, εικαστικός και ο Οδυσσέας Κόκκινης, επιστήμων των θαλασσών και δύτης. Η Άρτεμις-Αλίκη Βαλαβάνη δούλεψε δίπλα στον άντρα της σαν έμπορος και υπήρξε η κινητήρια δύναμη για να χτιστεί μια πολυκατοικία στην γωνία της οδού Σαπφούς 2 & Δουκός Μποφώρ και την δημιουργία του οικογενειακού ξενοδοχείου στην Σταλίδα «Horizon Beach», στο οποίο δούλευε ξενυχτώντας μέχρι μεγάλη ηλικία.

Ήταν από τις πρώτες γυναίκες στο Ηράκλειο που εργάστηκαν εκτός σπιτιού, κάπνισαν τσιγάρο και οδήγησαν αυτοκίνητο. Μια γυναίκα πανέξυπνη, παρότι πήγε μόνο στο Δημοτικό λόγο του πολέμου, εξαιρετικά διαισθητική, γεννημένη επιχειρηματίας, με όραμα και φιλοδοξίες.

Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 12.00 πμ στον Ναό του Αγίου Τίτου και η ταφή θα γίνει στο Νέο Δημοτικό Κοιμητήριο Ηρακλείου, όπου θα προσφερθεί και καφές στην μνήμη της.

Καλοτάξιδη στο φως!!!

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *