Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Πέθανε ο Γιώργος Σγουράκης

Ένας σπουδαίος Χανιώτης, άνθρωπος των Γραμμάτων και των Τεχνών, ο σκηνοθέτης Γιώργος Σγουράκης πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

Βασικός συντελεστής της πολύ γνωστής εκπομπής της ΕΡΤ “Μονόγραμμα”, σε συνεργασία με τη σύζυγό του Ηρώ που επίσης έχει φύγει από τη ζωή, είχαν σκηνοθετήσεις πάνω από 1000 εκπομπές υψηλού επιπέδου.

Μάλιστα άλλες παραγωγές τους σε τηλεόραση και Κινηματογράφο έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία.
Ο Γιώργος Σγουράκης είχε γεννηθεί στα Χανιά, αλλά φυσικά έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα τα περισσότερα χρόνια της ζωής του.

Με ανάρτησή του τον Γιώργο Σγουράκη αποχαιρετά ο γιος του Στέλιος:

Άδεια η καρέκλα σου από χρόνια

μα πάντα ήλπιζα να ξανάρθεις . . .

Πήγαινε τώρα να βρεις τη μάνα, την αγαπημένη σου Ηρώ, και τους φίλους σου, τον Βαγγέλη, τον Βασίλη κι όλη την παρέα, που σίγουρα σε περιμενουν.

Πήγαινε γιατί εδώ ο κοσμος έχει γεμισει τσογλάνια πατέρα, όπως κάποτε σου έλεγε κι ο Τσαρούχης.

Κοιτάνε να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν το έργο σου γιατί εσένα σε έτρεμαν και δεν τολμούσαν να σε αντιμετωπίσουν στα ίσα, μα τώρα σε παραμερισαν όταν σ’ αισθανθηκαν λαβωμένο από την αρρωστια, κι αυτό σε πλήγωσε βαθιά. Αυτό περίμεναν χρόνια.

Βαριά η κληρονομιά που αφήνεις σε μας αλλά συνάμα και το χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα της καταγραφής και διάσωσης του πολιτισμού αυτού του τόπου, όπως κάνατε με την Ηρώ για σχεδόν πενήντα χρόνια … μιαν ολόκληρη ζωή.

Καλό κατευόδιο πατέρα.

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *