Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο Μπερνάρντ Ταπί, εμβληματικός πρόεδρος της Μαρσέιγ

Ο εμβληματικός πρόεδρος της Μαρσέιγ, Μπερνάρντ Ταπί, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, καθώς την Κυριακή (3/10) σε ηλικία 78 ετών νικημένος από την μάχη με τον καρκίνο άφησε την τελευταία του πνοή.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο άλλοτε εμβληματικός παράγοντας της Μαρσέιγ, Μπερνάρντ Ταπί, ο οποίος βρέθηκε στον προεδρικό θώκο του γαλλικού συλλόγου από το 1986 μέχρι και το 1993 Ο πρώην πρόεδρος των Μασσαλών έδωσε για πολλά χρόνια σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο δεν τα κατάφερε και την Κυριακή (3/10) άφησε την τελευταία του πνοή.

Με τον Ταπί η Μαρσέιγ κατέκτησε τη σεζόν 1992/93 το Champions League, το οποίο μέχρι σήμερα είναι και το μοναδικό που η γαλλική ομάδα έχει πανηγυρίσει. Παράλληλα, την επόμενη χρονιά το όνομα του ισχυρού άνδρα των Μασσαλών συνδέθηκε με σκάνδαλο, καθώς κατηγορήθηκε για χρηματισμό αντίπαλης ομάδας, γεγονός που οδήγησε και στη διάλυση της τότε “χρυσής” Μαρσέιγ.

Ο ίδιος το 1995 κρίθηκε ένοχος με διετή φυλάκιση για δωροδοκία και προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας από μάρτυρα. Επίσης, τιμωρήθηκε με τρία χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων. Έξι χρόνια μετά, επανήλθε για λίγο στη Μαρσέιγ, αλλά νέες κατηγορίες για ντόπινγκ τον έθεσαν οριστικά στο περιθώριο.

sport24.gr