Κατηγορίες
Στίβος IN THE SPOTLIGHT

Πήγε καλά η επέμβαση του Μιχάλη Αναστασάκη – Πότε επιστρέφει

Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας Μιχάλης Αναστασάκης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς-προσαγωγούς και θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες πρόγραμμα αποκατάστασης.

Η επιστροφή του αναμένεται πριν το τέλος του έτους, όταν και θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Ο Αναστασάκης ξεκίνησε πέρυσι τη σεζόν με 77,11 μ. στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων στην Κρήτη, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα σημείωσε 77,30 μ. στο Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη, που ήταν και το ρεκόρ του για το 2022.

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Αναστασάκη:

«Σήμερα θα με δει ο γιατρός και θα μου καθορίσει και το πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο γιατρός μου είπε πως η επέμβαση πήγε πολύ καλά και πως γενικά το προλάβαμε σε αρχικό στάδιο. Θεωρητικά θα μπορούσα να αποφύγω το χειρουργείο, ωστόσο, επειδή είμαστε ήδη σε προολυμπιακή χρονιά, δεν θέλω να ρισκάρω» είπε ο έμπειρος αθλητής και συμπλήρωσε: «Eχω μπροστά μου το χρόνο να κάνω αποκατάσταση κι έπειτα να ξεκινήσω την προετοιμασία, ίσως χρειαστεί να θυσιάσουμε τους αγώνες της χειμερινής περιόδου (σ.σ. χειμερινό ρίψεων), ωστόσο, ακόμη κι αυτό να συμβεί, δεν θα είναι κάτι που θα επηρεάσει την προετοιμασία μου για το καλοκαίρι».

«Το καλοκαίρι ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς είχα βελτιώσει πολλά κομμάτια της προπόνησης. Το πρόβλημα τραυματισμού δεν με άφησε να έχω την ανάλογη συνέχεια στους κορυφαίους αγώνες σε Όρεγκον και Μόναχο. Για την επόμενη χρονιά οι στόχοι θα μπουν σιγά-σιγά και αφού πρώτα ξεπεράσω στο απόλυτο τον τραυματισμό μου. Ξέρω το αγωνιστικό μου επίπεδο και θα συνεχίσω να κυνηγάω το καλύτερο δυνατό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *