Κατηγορίες
Άρης Σούδας IN THE SPOTLIGHT

Πηγουνάκης για Άρη Σούδας, απολογισμό χρονιάς και νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

Συνέντευξη του Αθλητικού Διευθυντή του Άρη Σούδας Μανώλη Πηγουνάκη.

Ο Μανώλης Πηγουνάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8 και στον Βασίλη Φουντουλάκη για τον Άρη Σούδας και την δεύτερη παρουσία του στη Γ’ Εθνική που είναι “προ των πυλών”.

Διαβάστε τα σημαντικότερα όσων είπε:

Για το κίνητρο που τον οδήγησε σαν Αθλητικό Διευθυντή του Άρη Σούδας: “Με δελέασε η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο, γιατί ήμασταν ανενεργοί λόγω Covid-19. Με τον Άρη με συνδέουν αρκετά χρόνια δεσμών. Πήραμε ένα πρωτάθλημα, πολύ καλές εμπειρίες. Η ομάδα δουλεύει σε αρκετά σοβαρά πλαίσια. Το συγκεκριμένο πόστο που αναλαμβάνω επίσης ήταν ένα κίνητρο, καθώς αποτελεί μέρος ενός project που μου αρέσει γιατί ασχολείσαι και με πολλά άλλα πράγματα που δεν αφορούν μόνο το αγωνιστικό και την προπόνηση. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο ενεργειών που πρέπει να κάνεις για να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σε άλλους τομείς. Στόχος είναι να λειτουργεί καλά ο οργανισμός Άρης Σούδας. Είναι ένα καλό βήμα για μια ομάδα που βγήκε στη Γ’ Εθνική να οργανωθεί καλύτερα και σε αυτό το κομμάτι. Στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες οι θέσεις αυτές είναι δεδομένες”.

Για τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε: “Η χρονιά που πέρασε ήταν επιτυχημένη. Μέσα από προβλήματα και αντιξοότητες παραμείναμε άνετα και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο , στηριζόμενοι σε δικά μας παιδιά από τις ακαδημίες και εξ ολοκλήρου σε Χανιώτες παίκτες. Φυσικά πάντα, ο “εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”. Το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ που μπορείς να προγραμματίσεις αλλά δεν μπορείς να τα ελέγχεις όλα. Ο Άρης Σούδας θα μπορούσε να έχει καλύτερη θέση διότι υπήρξαν ματς που την αδικούσε το αποτέλεσμα και μιλάω για το αγωνιστικό και όχι για εξωγενείς παράγοντες. Πχ. σε ματς όπως με τη Νεάπολη και όπως στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πόρο. Θα μπορούσε με 4-5 βαθμούς παραπάνω να είμαστε στην 5άδα. Για πρώτη χρονιά, που τα 7/11 αποτελείται από παίκτες της Σούδας, νομίζω είχαμε καλό αποτέλεσμα, συνυπολογίζοντας και τις αλλαγές που έγιναν, όπως με τον προπονητή. Θετικό το αποτέλεσμα και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον Γιώργο Τζατζιμάκη που αντικατέστησε επιτυχώς τον Νίκο Μαναρώλη. Θα είναι πάντα δίπλα μας”.

Για τον ορίζοντα της νέας χρονιάς: “Με τον Νίκο Μαναρώλη είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις. Το ρόστερ που αποτελούνταν από δικούς μας παίκτες και οι παίκτες αυτού έχουν σε μεγάλο βαθμό ανανεώσει και έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με άλλους παίκτες που θα αποκτηθούν. Στόχος να αποκτηθούν παίκτες από τα στενά όρια της Σούδας αλλά και αν είναι δυνατόν από τα Χανιά, να μην ξεφύγουμε. Να στηρίξουμε το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Η ομάδα αποτελείται από ομάδα ανθρώπων που δικές της ενέργειες αλλά και με τη βοήθεια χορηγών προσπαθεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, σε ένα δύσκολο και ακριβό πρωτάθλημα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει με χορηγούς, φίλους και μέλη της ομάδας ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας και τη φετινή χρονιά.

Για τους στόχους της νέας χρονιάς: “Στόχος είναι η παραμονή, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να αναδείξουμε παιδιά των ακαδημιών μας”.

Για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: “Το πρωτάθλημα που θα γίνει θα είναι πολύ παράξενο με 9 ή 10 ομάδες και εύχομαι να είναι 9, γιατί θέλω να ανέβει ο Ηρόδοτος. Ένα τέτοιο πρωτάθλημα που αναμένεται να έχει ακόμα και 3 γύρους και ο τρίτος γύρος να είναι με κλήρωση, είναι ένα πρωτάθλημα μη σοβαρό. Εμείς ξεκινήσαμε πλάνο και με μπάτζετ για να παίξουμε ένα πρωτάθλημα με 10 ομάδες από την Αθήνα και οι υπόλοιπες Κρήτης, με ταξίδια, απέναντι σε ομάδες με ιστορία. όταν όμως βγήκε η πρόθεση για κρητικό όμιλο, η αλλαγή είναι ότι ψάχνουμε λιγότερα χρήματα και θεωρητικά πάντα εφόσον είναι πιο “βατό” το πρωτάθλημα να μην αποκτήσουμε 1-2 παίκτες που είχαμε στη σκέψη μας. Θα εξαρτηθεί βέβαια και από το πόσες ομάδες θα πέσουν. Λογικά θα είναι ένα πρωτάθλημα που θα πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό για να σωθείς. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Θα παίξουμε με ομάδες που τις ξέρουμε, με αλλαγμένα ρόστερ. Θα αντιπροσωπεύσουμε τη Σούδα και τα Χανιά, μαζί με το ΣΥΝΚΑ επάξια και θα είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Πόσο επηρέασε το ποδόσφαιρο ο κορωνοϊός: “Αυτό που συνέβη με τον Covid-19 ήταν πρωτόγνωρο. Το ποδόσφαιρο επηρεάστηκε, είχαμε τεράστιο διάλειμμα. Ο σωστός προγραμματισμός ή επαγγελματισμός παίζει ρόλο. Το κίνητρο που έχουν οι ομάδες είναι σημαντικό. Κάθε χρόνο ωστόσο βλέπουμε να μην υπάρχει οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που προβληματίζει. Δεν είμαστε σε καλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια και νομίζω σαν ποδόσφαιρο κάνουμε βήματα πίσω”.

Απόδοση: mirrorsports.gr