Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2

Πιθανόν την Πέμπτη (3/9) η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Τα δεδομένα για τα Χανιά

Η απόφαση που θα κρίνει πολλά στο κομμάτι της ανδιάρθρωσης της SL2.

Ως πιθανότερη ημέρα απόφασης του Διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ (που έγινε την Δευτέρα) και η οποία ασχολήθηκε με την προσφυγή των Χανίων που ζητούν να τηρηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, συνεπώς οι 12 ομάδες στην κατηγορία, είναι η Πέμπτη (3/9).

Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη απόφαση θα κρίνει, σε πολύ μεγάλο βαθμό και τη μορφή που θα έχει το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Δεν είναι υπερβολικό να τονιστεί ότι αν τα Χανιά δικαιωθούν τότε η νέα Σούπερ Λιγκ 2 θα παραμείνει στην παρούσα μορφή της, δηλαδή με 12 ομάδες, ενώ 18 θα έχει πλέον η Φούτμπολ Λιγκ.

Σε αντίθετο αποτέλεσμα και με γνώμονα ότι η εκτελεστική της ΕΠΟ εισηγήθηκε αναδιάρθρωση, τότε (εφόσον απορριφθεί η προσφυγή των Χανίων), θα είμαστε “μια ανάσα” από αυτήν. Είτε με αύξηση ομάδων της SL 2 σε 18 και 16 στην Φούτμπολ Λιγκ, είτε με την κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ και δημιουργία δύο ομίλων στην SL2, κάτι που το θέλουν οι περισσότερες ομάδες, ωστόσο απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, άρα και την παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη, που, σε κάθε περίπτωση, περιμένει την τελική πρόταση των ομάδων.

Τα Χανιά θεωρούν ότι αν οι ομάδες αυξηθούν, αυτό θα είναι καταστροφικό για εκείνες, αφενός γιατί τα κομμάτια της “πίτας” θα μικρύνουν (ούτως ή άλλως τα χρήματα από τηλεοπτικά είναι λίγα), αφετέρου θα υπάρξουν περισσότερα ταξίδια που σημαίνει πολλά έξοδα αλλά και φόβος διασποράς του κορωνοϊού.

Η αλήθεια είναι ότι από αυτή την ιστορία, τα Χανιά έχουν περισσότερες ομάδες απέναντί τους, παρά με το μέρος τους και αυτό είναι κάτι που παίζει τον ρόλο του, αλλά καλό είναι να αναμένουμε την τελική απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου.