Κατηγορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ IN THE SPOTLIGHT

Πίττας: “Tο μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ!” – Τι είπε για Χανιά, SL2, Ηρόδοτο, Εθνικό (Vid)

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του Δημήτρη Πίττα.

Ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΚ και πρώην τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Χανιά μίλησε στο mirrorsports.gr τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τα Χανιά, εκφράζοντας πάντα με τον πλέον χαρακτηριστικό του και “έξω από τα δόντια” τρόπο του, τις απόψεις του.

Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ, στο νέο γήπεδο αλλά και στη β’ ομάδα. Για τα Χανιά τόνισε ποιο είναι το μέγιστο πρόβλημα και εξέφρασε άποψη για την νέα χρονιά και τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Διαβάστε και δείτε τι είπε

Συνέντευξη: Βασίλης Φουντουλάκης

Για την ΑΕΚ, την περυσινή χρονιά και το μεγάλο της πρόβλημα: “Η χρονιά που πέρασε ήταν κακή γιατί το υλικό της ΑΕΚ δεν ήταν το κατάλληλο. Χρειάζονται 5-6 παίκτες έτοιμοι. Χωρίς μεταγραφές δεν γίνεται τίποτα. Η ΑΕΚ θέλει μεταγραφές ουσίας για να μπει στο νέο της γήπεδο και να είναι ανταγωνιστική. Δεν είναι μόνο το οικονομικό ζήτημα, αλλά και θέμα σκάουτινγκ. Να πάρεις δηλαδή φρέσκους παίκτες που θα παίξουν καλά και μετά θα μπορείς να τους πουλήσεις. Οι παίκτες που θα έρθουν στην Ελλάδα από το “πάνω ράφι” θα είναι και παίκτες κάποιας ηλικίας που θα έρθουν για σύνταξη στα Χανιά. Η ΑΕΚ θέλει νέους παίκτες. Το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν το σκάουτινγκ. Να ψάχνει δηλαδή παντού για καλούς παίκτες χωρίς να δαπανήσει τεράστια ποσά. Π.χ. για Πόνσε, Λιβάγια, Αραούχο η ΑΕΚ δεν είχε δαπανήσει πολλά χρήματα. Δείτε τον Ολυμπιακό πόσο καλά λειτουργεί το σκάουτινγκ. Η ΑΕΚ εκεί υστερεί”.

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ: “Το γήπεδο προχωράει. Σε κανά 8μηνο θα είναι έτοιμο. Όταν η ΑΕΚ μπει στο γήπεδό της και με τον κόσμο της θα είναι τεράστιο αβαντάζ για την ομάδα”.

Για τον προπονητή της ΑΕΚ τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς: “Πιθανόν να είναι καλή επιλογή για την ΑΕΚ. Να αλλάξει τη φιλοσοφία της ομάδας. Ο προπονητής δεν παίζει μπάλα όμως, αλλά θέλει καλό υλικό, ο πρποπονητής δεν παίζει μπάλα. Πρέπει να ταιριάξεις τα πάντα. Καλό υλικό, προπονητή και σκάουτινγκ. Την ομάδα θα την κρίνουμε μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για το πώς θα πάει φέτος στο πρωτάθλημα”.

Δείτε σε βίντεο την άποψη του Δημήτρη Πίττα για το φετινό πρωτάθλημα της SL:

Για τη συμμετοχή της ΑΕΚ Β’ στην SL2: “Το κακό με την ΑΕΚ είναι ότι δεν κατεβάζει την Κ19. Από τους παίκτες που είχε θα τους εντάξει στην β’ ομάδα. Νομίζω όμως ότι είναι λάθος που δεν κατεβάζει Κ19. Όσο περισσότερους μικρούς παίκτες έχεις, τόσο πιο πολλές επιλογές θα έχεις για την ανδρική ομάδα αλλά και τη β’ ομάδα. Αυτό με τις β’ ομάδες έπρεπε να γίνει από πριν, ώστε οι παίκτες να αποκτούν εμπειρίες και να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους, σε ανταγωνιστικό επίπεδο”.

Ο Πίττας στα Χανιά με τον τότε προπονητή Αλέκο Βοσνιάδη

“Πόσο θα αντέξει ο Ροκάκης”

Για τη δική του ενασχόληση με το ποδόσφαιρο: “Το ποδόσφαιρο όταν είσαι 40 χρονια στον χώρο είναι κομμάτι του εαυτού σου. Πλέον για να ασχοληθείς θα πρέπει να αξίζει. Στην Ελλάδα είναι δύσκολα τα πράγματα, αφού δεν υπάρχει προοπτική από τους παράγοντες. Εγώ φυσικά δεν θα ασχοληθώ. Εγώ μένω στα Χανιά, αλλά η φιλοσοφία μου είναι διαφορετική με τους παράγοντες γενικά. Είμαι υπέρ στο να ενδιαφέρονται και να επενδύουν οι τοπικοί παράγοντες, ειδικά στην επαρχία, στα δικά τους παιδιά, νέα σε ηλικία που θα βοηθάνε την ομάδα και να προσελκύσουν και κόσμο αλλά για παράδειγμα στην ομάδα των Χανίων η λογική δεν ήταν αυτή. Τα Χανιά είχαν 27 παίκτες και από αυτούς οι 26 ήταν ξένοι και τον έναν ουσιαστικά τον ανάγκασαν να φύγει (Σεληνιωτάκης). Πόσο θα αντέξει ο εκάστοτε παράγοντας και εν προκειμένω, ο Αντώνης Ροκάκης να βάζει χρήματα από την τσέπη του και να “ματώνει” χωρίς να έχει όφελος. Δεν μπορεί να βγάλει παίκτες δικούς του. Διότι οι ξένοι παίκτες (εκτός Χανίων) έχουν περισσότερα έξοδα. Σας λέω ένα γενικό παράδειγμα: Η ΕΠΣ Χανίων πρόπερσι πήρε στα Κ16 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είχε 5-6 παίκτες που ήταν αξιόλογοι και αντί να τους εντάξεις κατευθείαν στην πρώτη ομάδα και να τους κάνεις επαγγελματίες, να προσελκύσεις κι άλλα παιδιά, στην ουσία δεν αξιοποίησες κανέναν παίκτη!”.

Για την επιλογή του Νίκου Παπαδόπουλου στην τεχνική ηγεσία των Χανίων: “Η ομάδα με την επιλογή Παπαδόπουλου έδειξε μια ανοδική πορεία. Προφανώς είναι μια καλή επιλογή. Θα δείξει και φέτος τι θα κάνουν τα Χανιά”.

Αν μπορούν άνοδο τα Χανιά: “Καταρχάς για την αδειοδότηση που δεν πήραν τα Χανιά και δεν μπορούν να πάρουν παίκτες δυσκολεύει την κατάσταση. Θα δούμε βέβαια και τις άλλες ομάδες τι θα κάνουν. Οι β’ ομάδες επίσης θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Γενικά πάντως όλες οι ομάδες είχαν θέμα με τις αδειοδοτήσεις. Οικονομικά είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν οι ΠΑΕ. Για αυτό λέω ότι μια ομάδα για να κρατηθεί θα πρέπει να έχει ως βάση δικούς της παίκτες”.

Για την άνοδο του Ηρόδοτου και για το γεγονός ότι έμεινε απέξω ο Πανιώνιος: “Ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αγωνίστηκε μόνο με το όνομα. Δεν είχε το κατάλληλο ρόστερ. Ο Ηρόδοτος από την άλλη βγήκε, αλλά έχει τα οικονομικά δεδομένα για να ανταπεξέλθει; Είναι μεγάλο ερώτημα. Δεν είχε και δικούς του παίκτες. Συγχαρητήρια του αξίζουν αλλά είναι δύσκολη περίπτωση”.

Για την μεγάλη αγάπη του τον Εθνικό: “Ο Εθνικός μετά το θάνατο του Καρέλα διαλύθηκαν τα πάντα. Ήταν ρομαντικοί παράγοντες και πλούσιοι. Μόλις έφυγαν όλοι αυτοί δημιουργήθηκε πρόβλημα. Ο ΕΘνικός είναι από τις ιστορικότερες ομάδες αλλά το μεγαλύτερο του πρόβλημα είναι ότι δεν έχει γήπεδο. Το Καραϊσκάκη θα μπορούσε να το έχει αλλά δεν μπορεί. Ο Ολυμπιακός τον θέλει χαμηλά τον Εθνικό για να μην έχει δικαιώματα στο Καραϊσκάκη. Συν ότι ο Δήμαρχος Πειραιά “παραμυθιάζει” τους ανθρώπους του Εθνικού ότι θα τους βρει χώρο για το γήπεδο. Έτσι εξελίσσεται η κατάσταση… Τώρα κατάφεραν και έμειναν στην Γ’ Εθνική, να δούμε τι μπορούν να κάνουν. Εγώ αγάπησα τον Εθνικό και είναι αμαρτία η θέση που βρίσκεται, όπως και άλλες ιστορικές ομάδες”.

mirrorsports.gr – info@mirrorsports.gr