Κατηγορίες
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Πλατανιάς: Σκληρές διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση της ομάδας

Με τον χρόνο να πιέζει αφάνταστα, από όλες τις πλευρές…

“Παρέλαση” ενδιαφερομένων εκτός (κυρίως) της Κρήτης φαίνεται ότι υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στον Πλατανιά, για να την μεταβίβαση των μετοχών της ομάδας και δη εκείνων που έχει στην κατοχή του ο απερχόμενος πρόεδρος Μανώλης Μαθιουλάκης.

Γιατί μπορεί ο Μανώλης Μαθιουλάκης να τόνισε στην προσωπική του επιστολή αποχώρησης, στις 21 Αυγούστου ότι “παραχωρώ” και “δεν πουλώ” τις μετοχές, αλλά αυτή η παραχώρηση δεν μπορεί. όπως φαίνεται, να γίνει εντελώς “δωρεάν” αλλά με μια ονομαστική αξία, επί του ελαχίστου της μετοχής. Πόσο μας κάνει αυτό “χοντρικά”; Περίπου 350 χιλιάδες ευρώ!

Επί της ουσίας δηλαδή , σύμφωνα τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν, υπάρχει τιμή εκκίνησης για τον υποψήφιο αγοραστή, ασχέτως αν κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Μανώλη Μαθιουλάκη στις 21 Αυγούστου.

Τώρα “γιατί” δεν ανακοινώθηκε ή αν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί κάτι τέτοιο, είναι ένα ζήτημα που το ξέρει ο ίδιος και πιθανόν, οι νομικοί σύμβουλοί του…

Αυτό όμως είναι το θέμα που, προς το παρόν, “κολλάει” τις διαδικασίες και την πιθανή μεταβίβαση των μετοχών σε έναν υποψήφιο αγοραστή, που τη δεδομένη στιγμή φαίνεται ότι είναι αρκετοί. Και είναι αρκετοί για τον πρόσθετο λόγο ότι ο Πλατανιάς δεν έχει χρέη ή έχει κάποια ρυθμισμένα χρέη προς το δημόσιο και κάποια λίγα χρέη προς υποχρεώσεις της χρονιάς που πέρασε και τα οποία, όπως είπε ο Μανώλης Μαθιουλάκης, θα καλύψει ο ίδιος.

Το ζήτημα είναι ότι οι διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτές τις τελευταίες ημέρες, είναι πολλές και “σκληρές” διότι, πιθανώς, οι υποψήφιοι αγοραστές να μη γνώριζαν για το ποσό των “άνω των 300 χιλιάδων” που αξιώνεται…

Αύριο το μεσημέρι πάντως, λήγει η προθεσμία συμμετοχής του Πλατανιά στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 (αν δεν υπάρξει και νέα παράταση) και ένα ποσό που απαιτείται της τάξεως των 7.000 ευρώ αναμένεται να δοθεί.

Βασίλης Φουντουλάκης – info@mirrorsports.gr