Κατηγορίες
Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου IN THE SPOTLIGHT

Πλατανιάς: Το “καθοριστικό σκαλοπάτι” του Γιακουμάκη

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει ζαλίσει τους Ολλανδούς με τα γκολ του.

21 γκολ σε 20 ματς στo ολλανδικό πρωτάθλημα αποτελούν ένα μοναδικό αριθμό τερμάτων για τον Ηρακλειώτη ποδοσφαιριστή που βρήκε τον “ποδοσφαιρικό του παράδεισο” στη χώρα της τουλίπας.

Παρόλο αυτά, αν δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο “σκαλοπάτι” στην καριέρα του, δεν θα ήταν σίγουρα εκεί που βρίσκεται.

Το “σκαλοπάτι” του Πλατανιά απεδείχθη καθοριστικό για τον Γιακουμάκη και το ξέρει και ο ίδιος. Ο Πλατανιάς τον ανέδειξε και άρχισε να τον κάνει γνωστό. Πήγε εκεί στα 18 παρά κάτι του (από τον ΠΟΑ στον οποίο έκανε τα πρώτα επίσης σημαντικά βήματά του), ένας “άγουρος” επιθετικός και χρειάστηκε να περάσει από πολλά “κύματα” και πολλές αντιξοότητες για να καθιερωθεί. Ουσιαστικά εκείνος που τον καθιέρωσε ολοκληρωτικά ήταν ο Γιώργος Παράσχος που πίστεψε στο ταλέντο του και μετά το 2015 ήταν πλέον βασικός στην ομάδα των Χανίων, όπου παρέμεινε μέχρι το κακλοκαίρι του 2017.

Ο Γιακουμάκης σε 59 παιχνίδια στον Πλατανιά σημείωσε 14 γκολ.

Ο Γιακουμάκης βρήκε τον Πλατανιά στην καλύτερή του φάση και μάλιστα την τελευταία του χρονιά εκεί, το 2016-2017, παραλίγο να φτάσει μαζί του σε ευρωπαϊκή έξοδο.

Η εξαιρετική εκείνη χρονιά στον Πλατανιά του έδωσε και τη μεταγραφή στην ΑΕΚ με τη γνωστή συνέχεια…

Η δουλειά που “έριξε” στον Πλατανιά, ήταν εκείνη που έβαλε τις βάσεις ώστε ο Γιακουμάκης να γίνει πλέον ένας επιθετικός “κίνδυνος-θάνατος” για τις αντίπαλες άμυνες, ασχέτως ότι μετά -και κατά κύριο λόγο- στην ΑΕΚ δεν καθιερώθηκε ποτέ.

Ο Γιακουμάκης στα 26 του πλέον, έχει μπροστά του αρκετά ακόμα χρόνια για να αναδεικνύει της αναμφισβήτητες ικανότητές του στο σκοράρισμα και η Φένλο αποτελεί τη δεύτερη σημαντική ομάδα και το δεύτερο καθοριστικό “σκαλοπάτι” στην καριέρα του, μετά τον Πλατανιά.

Γιατί είναι σίγουρο ότι εφόσον είναι υγιής, ο επόμενος “σταθμός” στην καριέρα του θα είναι ευρωπαϊκής ομάδας με σαφώς μεγαλύτερη ιστορία από εκείνη που αγωνίζεται τώρα.

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr