Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Ποια ΕΠΣ κηρύσσεται έκπτωτη για παράνομη συμμετοχή σωματείου στις εκλογές! Τι λέει η ΕΠΟ

Έκπτωτη με διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα της ΓΓΑ κηρύχθηκε η διοίκηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας για παραβίαση του νόμου σχετικά με τη συμμετοχή σωματείου στις εκλογές που έγιναν τον Ιούνιο του 2021.

Βάσει νόμου και βάσει της υπ’ αριθ. 231003/21-05-2021 απόφασης της Γ.Γ.Α. περί «Επικύρωσης καταλόγου σωματείων”, δικαίωμα ψήφου τις εκλογές είχαν μόνο τα σωματεία της ΕΠΣ Φθιώτιδας που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου.Στις 28-01-2022 ο υποψήφιος πρόεδρος Κ. Σακελλάρης, έκανε καταγγελία προς τη ΓΓΑσύμφωνα με το οποία τρία από τα συμπεριλαμβανόμενα στον επικυρωμένο πίνακα σωματεία«ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ», «ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ» και «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΩΛΟΥ» δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις εγγραφής τους σε αυτόν.

Κατά τις διαδικασίες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι το σωματείο με την επωνυμία «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΩΛΟΥ»  δεν πληροί τη μία εκ των προϋποθέσεων που ορίζει ονόμος, ήτοι τη συμμετοχή του σε επίσημες αθλητικές διοργανώσειςτουλάχιστον κατά τα δύο από τα τρία προηγούμενα της Γενικής Συνέλευσης έτη,συμπεριλαμβανομένου του έτους διεξαγωγής της.

Επομένως, διαπιστώθηκε η έκπτωση των μελών εκείνων του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, που επανεξελέγησαν ως μέλη του νέου Δ.Σ., το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν 28/06/2021, ήτοι των κ.κ.:

– ΚΟΡΔΟΛΕΜΗ ΜΙΧΑΛΗ (Πρόεδρος)– ΚΑΤΣΟΥΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Α ́ Αντιπρόεδρος)

– ΤΣΙΑΜΗ ΧΡΗΣΤΟΥ (Β ́ Αντιπρόεδρος)

– ΦΑΦΟΥΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ (Γενικός Γραμματέας)

– ΚΟΣΜΑ ΘΩΜΑ (Αναπληρωματικός Γενικός Γραμματέας)

– ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ταμίας)

– ΦΑΦΟΥΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Αναπληρωτής Ταμίας)

– ΡΑΠΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Έφορος)

– ΖΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Μέλος)

– ΕΛΛΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Μέλος)

– ΧΑΤΖΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ (Μέλος)

Η έκπτωση έγινε κατ’ εφαρμογή της παρ. 7, του άρθρου 3, του Ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η διαπιστώτική πράξη έχει ήδη κοινοποιηθεί στην ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Τι λέει η ΕΠΟ

Σχετικά με εκδοθείσα, Διαπιστωτική Πράξη έκπτωσης της Διοίκησης της ΕΠΣ Φθιώτιδας από τη ΓΓΑ, η ΕΠΟ υποστηρίζει τα ακόλουθα:”

1. Οι διαπιστωτικές πράξεις είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα, αφού η έκπτωση εκλεγμένης διοίκησης σωματείου προϋποθέτει απόφαση Δικαστηρίου, όχι Διοικητική Πράξη.

2. Για τον λόγο αυτό η ΕΠΟ θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, μαζί με την διοίκηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας, για την αποκατάσταση της Συνταγματικής τάξης.

3. Διαπιστωτικές διοικητικές πράξεις, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, δεν νοούνται σε ένα σύγχρονο κράτος.”

Πηγή: soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.