Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της ΕΠΟ με το μισθό του Κλάτενμπεργκ

Με την επιστολή που έστειλε προ ημερών η ΕΠΟ στις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, έθεσε εμμέσως πλην σαφώς θέμα καταβολής του μισθού του προέδρου της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Συγκεκριμένα επικαλούμενη «προφορική «δέσμευση», από τους “big-4” περί συμβολής στη μισθοδοσία, ζητάει να προχωρήσουν στην καταβολή του εναπομείναντος ποσού ύψους 587.191,93 ευρώ, που αντιστοιχεί μέχρι τη λήξη του συμβολαίου το καλοκαίρι του 2022.Όμως οι παραλήπτες της επιστολής δεν φέρονται να έχουν καμία διάθεση να καταβάλλουν ένα ποσό που θα ξεπερνά στις 120.000 ευρώ για κάθε ΠΑΕ.

Από την άλλη η ΕΠΟ στην απόφαση που έλαβε στην αυνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 8ης Ιουλίου 2020, προβλέπει ότι «ο μισθός του προέδρου της ΚΕΔ θα καταβάλλεται εν μέρει από την UEFA και το υπόλοιπο από την ΕΠΟ», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στις ΠΑΕ. Στο δε συμβόλαιο που υπεγράφη το καλοκαίρι του 2020 με τον Κλάτενμπεργκ δεν υπάρχει καμία αναφορά στις ΠΑΕ. Το ερώτημα που τίθεται, επόμενως, είναι ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της ΕΠΟ με τον μισθό του Κλάτενμπεργκ.Διότι δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μετά την επιστολή, που ούτως ή άλλως αναμενόταν ότι δεν θα υπάρξει ανταπόκριση, επόμενο βήμα είναι η στάση πληρωμής, ώστε να έρθει ο Άγγλος σε δυσχερή θέση και να ικανοποιηθούν αυτοί που του έχουν κηρύξει τον πόλεμο, όχι ευθέως, αλλά μέσω παρένθετων νομικών προσώπων, από την δεύτερη αγωνιστική και μετά, θεωρώντας ότι “παίζει το παιχνίδι” του αντιπάλου τους.

Ωστόσο ο Κλάτενμπεργκ απολαμβάνει ισχυρής εμπιστοσύνης κυρίως από το εξωτερικό, αλλά τελευταία και στο εσωτερικό και γι΄αυτό οι “φύλακες” γνωρίζουν ότι κινήσεις τους προς την κατεύθυνση της αποδόμησής του πρέπει να είναι και προσεχτικές και μετρημένες, ώστε να μην γυρίσουν μπούμερανγκ.

Πηγή: soccerplus.gr