Κατηγορίες
Super League

Ποιος είναι ο νέος τρόπος διεξαγωγής των play off στην Σούπερ Λιγκ όπως σκέφτονται οι ιθύνοντες

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν τις δύο ερχόμενες εβδομάδες στην Super League, για την εκλογή νέου πρόεδρου αλλά και του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος .

Σύμφωνα με πληροφορίες του monobala.gr η συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα θα ορίσει ημερομηνία εκλογών, με το πιθανότερο σενάριο αυτές να διεξαχθούν λίγο πριν την Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 28/6.

Μάλιστα αναμένεται κατά την διάρκεια των εκλογών για τον νέο πρόεδρο του συνεταιρισμού να γίνει και η Γενική Συνέλευση ώστε να ψηφιστεί από τους πρόεδρους, ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Το νέο Format ήταν σχέδιο του 2019

Από την ερχόμενη σεζόν αναμένεται να πραγματοποιηθεί το νέο format της Stoiximan Super League.

Σύμφωνα με το οποίο μετά την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα υπάρξουν τριών ειδών όμιλοι. Ο πρώτος αφορά τις θέσεις από 1 έως 4, οι οποίες δίνουν το πρωτάθλημα και το κορυφαίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο δεύτερος τις θέσεις από 5 έως 8 και το ευρωπαϊκό εισιτήριο της 5η θέσης  και ο τρίτος τα playouts υποβιβασμού ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται στην θέση 9-14 θέση.

Αυτό το σχέδιο βέβαια δεν είναι τωρινό καθώς στην Λίγκα είχε προταθεί και είχε γίνει η σχετική μελέτη από το 2019. Ωστόσο στην τότε ΓΣ είχε αποφασιστεί η σημερινή μορφή (1-6 playoffs, 7-14 playouts).

Ωστόσο τώρα που οι ελληνικοί σύλλογοι εξασφάλισαν και 5 ευρωπαϊκό εισιτήριο το νέο σύστημα θα πάρει σάρκα και οστά.

Πηγή: monobala.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *