Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

“Πόλεμος” ανακοινώσεων παλαιμάχων Λάρισας και Κούγια!

Ανακοίνωση παλαιμάχων ΑΕΛ και απάντηση Κούγια.

Η ανακοίνωση των παλαιμάχων αναφέρει:

Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες οξείας αντιπαράθεσης, ανάμεσα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ και αναλόγως της περίστασης ενός προσώπου, μιας άλλης ομάδας , κάποιου οργανισμού και τώρα κατά των θεσμών. Ξεκάθαρα η τοποθέτηση μας είναι μόνο τα γεγονότα που υποβαθμίζουν την ομάδα μας, δεν μας ενδιαφέρουν οι όποιες οικονομικές ή προσωπικές διαφορές που δημοσιοποιούνται σε επιχειρηματικό επίπεδο. Κ. Κούγια, η σιωπή μας όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας σου στην ομάδα μας, θεωρήθηκε από τους φιλάθλους μας συνενοχή , χάθηκε ο σεβασμός τους αλλά το κυριότερο κλονίστηκαν οι προσωπικές μας σχέσεις. Η κλεψύδρα που ξεκίνησε την ώρα του ερχομού σου ήταν γεμάτη προσδοκίες, υπομονή και περιέργεια. Πλέον άδειασε και αυτό που μας έδειξε όλα αυτά τα χρόνια ήταν ότι δεν μπορείς να αφομοιώσεις την κουλτούρα και την ιστορία αυτής της ομάδας … Διχασμός του κοινωνικού ιστού της πόλης, συνεχείς απειλές, ύβρεις και φραστικές επιθέσεις προς φιλάθλους, δημοσιογράφους, παλιούς παράγοντες, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, πρώην προπονητές και προσφάτως ακόμη και των θεσμών, ακόμη και του ιδίου του δημάρχου των Λαρισαίων.

Όλα αυτά αποτελούν συνολικά αμαύρωση της ιστορίας της ομάδας μας , μιας ομάδας που ήταν αγαπητή σε όλη την Ελλάδα για την αξία των τίτλων της που τους κατέκτησε όχι σε γραφεία , με επιστολές και λόγια, αλλά με αγώνες μέσα στα γήπεδα. Για αυτήν την πόλη η ΑΕΛ θεωρείται ορόσημο και βασικό γρανάζι στο άρμα της φήμης της. Ο χρόνος που σας δόθηκε, θεωρούμε ότι είναι επαρκής, δυστυχώς ήρθε η ώρα που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα σταματήσουν τον κατήφορο της ομάδας μας ( αυτή είναι που μας ενδιαφέρει) που πλέον δεν γίνεται να συνεχιστεί. Άποψη μας είναι ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου της ανοχής και η ομάδα θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις που θα προσπαθήσουν να την ξαναφέρουν σε δρόμους σύμπνοιας, διεκδικήσεων και καταξίωσης…. Δυστυχώς η αναταραχή που λιμνάζει στους κόλπους της είναι δικό σας δημιούργημα και κάποιων άλλων ατόμων που λυμαίνονται το σώμα της ομάδας , που ασχολούνται επαγγελματικά με αυτή ή σε πόστα ενεργά εντός της ή αν δεν προτιμούνται να την πολεμούν από διάφορα άλλα πόστα. Ξεκαθαρίζουμε ότι ο σύλλογος μας δεν είναι φερέφωνο κανενός, κανείς δεν θα τον εκμεταλλευτεί προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του, έχει διοίκηση, έχει καταστατικό, έχει μέλη, πραγματοποιεί γενικές συνελεύσεις και εκλογές, δημοκρατικά. Κανείς δεν μπορεί στο όνομα του να καταθέτει τις προσωπικές του τοποθετήσεις.

Έτσι λοιπόν αγαπητοί γνωστοί κύριοι, με το να επικοινωνείτε με χίλιους δύο τρόπους μαζί μας και να μας παροτρύνετε – σχεδόν εκβιαστικά , να στρέφεται την κοινή φίλαθλη γνώμη εναντίον μας, για να βγάλουμε ανακοινώσεις με συνέπεια την μεγέθυνση του εμφυλίου , ώστε να εξυπηρετηθείτε εσείς , μας βρίσκει παγερά αντίθετους. Το κάθε μέλος μας , έχει όνομα, προσωπικότητα και μπορεί να εκφράσει τις οποιεσδήποτε απόψεις του και να πάρει θέση για ότι και όποτε επιθυμεί…

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του Αλέξη Κούγια:

Διάβασα με πολλή προσοχή την ανακοίνωση σας και είσαστε οι μόνοι που δεν έχω διάθεση να απαντήσω ούτε μία λέξη.

Το μόνο που μπορώ να σας υπενθυμίσω, είναι ότι από ότι μου λέγατε ακόμη και στην τελευταία μας συνάντηση στην Φαλάνη, κανείς δεν σας τίμησε όσο εγώ, αφού οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες σας είχαν αγνοήσει και ότι οι πιο ευτυχισμένες μου στιγμές στην Λάρισα, ήταν όταν μου κάνατε την τιμή να αγωνίζομαι μαζί σας στα φιλικά παιχνίδια που παίζαμε σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Έχω πάρει τις αποφάσεις μου, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με το επαγγελματικό μου και προσωπικό μου κύρος, την υπερηφάνεια μου, τον σεβασμό προς τα παιδιά μου και το σύστημα αξιών που υπηρετώ.

Είμαι τίμιος άνθρωπος τα χρήματα που βάζω στην ομάδα προέρχονται από πολλή σκληρή δουλειά δεκαετιών, αλλά και σέβομαι τους ανθρώπους που συνυπάρχουμε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, τους ποδοσφαιριστές και τους ποδοσφαιριστές μας.

Όλοι όσοι έχουν συμβόλαια μαζί μου θα πληρωθούν και κανείς από αυτούς που συμμετέχει στην ΠΑΕ δεν πρόκειται ποτέ να έχει κανένα πρόβλημα, είτε με την Εφορία, είτε με το ΙΚΑ, είτε με την περιουσία του, όπως συνέβη οπουδήποτε αγόρασα και ανέστησα ομάδες, εν αντιθέσει με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της ΑΕΛ οι οποίοι κατέστρεψαν ανθρώπους και εξαφανίσθηκαν.

Όλοι εσείς που κάνετε ανακοινώσεις θυμηθείτε το περιεχόμενο τους το καλοκαίρι.

Εγώ αυτή την στιγμή τις ξεχνάω όλες, εκτός από αυτές που θίγουν την τιμή και την υπόληψη μου.

Το καλοκαίρι όλοι εσείς Δημοτική Αρχή, ερασιτεχνική ΑΕΛ, σύλλογος Παλαιμάχων και κάποια σκουπίδια θα αντιληφθείτε τι εννοώ με την παρούσα ανακοίνωση μου.

Τώρα προέχει η βαθμολογική άνοδος της ομάδας μέσα από την απόκτηση μεγάλων ποδοσφαιριστών, η ολοκλήρωση της ανακατασκευής του Αλκαζάρ, η κατασκευή του μουσείου της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και μετά θα τα βρούμε όλα, με όλους εσάς που με την ζωή σας, με τα κατορθώματα σας και με οποιαδήποτε κοινωνική σας θέση τιμάτε κάθε μέρα την ιστορία της ΑΕΛ και τις αρχές και τις αξίες της πόλης, εν αντιθέσει με εμένα που τις προσβάλλω.

Αυτά και τίποτα άλλο.