Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Αυτοδιοίκηση

Πολύ καλή κίνηση – Σκιάδια για τα άλογα στο Ενετικό λιμάνι Χανίων

Το καλό να λέγεται και να γράφεται…

Η κριτική, κριτική, αλλά και το καλό να λέγεται. Πολύ σωστή κίνηση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη να τοποθετηθούν ειδικά σκιάδια στο Ενετικό λιμάνι για να προστατεύονται τα άλογα των τουριστικών αμαξών, από τον καυτό ήλιο.

Κίνηση ευαισθησίας αλλά και ουσίας, που δηλώνει ότι, πολλές φορές, τα μικρά έργα και οι μικρές παρεμβάσεις μπορούν να έχουν εξίσου καλό αποτέλεσμα και απήχηση στην κοινωνία, όπως και τα μεγάλα έργα “πνοής”, τα οποία πολλές φορές μένουν… κλειστά στα συρτάρια.

Το δελτίο τύπου του Δήμου Χανίων ανέφερε επί του συγκεκριμένου θέματος:

Συνάντηση με εκπροσώπους ιδιοκτητών τουριστικών αμαξών με άλογα, του Ενετικού Λιμένα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/8/2020, στο Δημαρχείο Χανίων έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε το ζήτημα της λήψης μέτρων προστασίας και φροντίδας για τα άλογα κατά την πολύωρη έκθεσή τους στον καυτό ήλιο τη θερινή περίοδο.

Με την συνεργασία των ιδιοκτητών τουριστικών αμαξών αλλά και την οικονομική συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αποφασίστηκε η κατασκευή και η τοποθέτηση ειδικών σκιαδίων επί των αμαξών, προκειμένου να προστατεύονται τα άλογα κατά την παραμονή τους στον ήλιο.

Όπως επισημάνθηκε θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευζωία των συγκεκριμένων ζώων, ενώ οι συγκεκριμένες κατασκευές θα πρέπει να τοποθετηθούν στις άμαξες το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των αλόγων συμφώνησαν με την πρωτοβουλία και ευχαρίστησαν τόσο τον Δήμο Χανίων όσο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα τοποθέτησης της ειδικής κατασκευής.

Ο “έξω” αυτοδιοικητικός