Κατηγορίες
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ IN THE SPOTLIGHT

Πολυχρόνης Τζωρτζάκης: «Θέλω ένα πόντιουμ στον Γύρο Ρόδου»

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στον πρώτο του αγώνα μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο και στο δρόμο για το Τόκιο.

Η μακρά περίοδος αναμονής τελειώνει για τον Πολυχρόνη Τζωρτζάκη. Ο 32χρονος πρωταθλητής είναι ένα από τα δυνατά ονόματα της εθνικής ομάδας ποδηλασίας στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου. Ο αθλητής του Τάλως Χανίων θα μπει σε αγώνα μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο στο δρόμο για την πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.  Ο Τζωρτζάκης θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά πεντάλ στην ποδηλασία δρόμου στο Τόκιο.

Προς το παρόν ο ποδηλάτης στρέφει την προσοχή του στον Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου, με την αρχή να γίνεται την Κυριακή 4 Απριλίου, με τον μονοήμερο αγώνα, το «Rhodes Grand Prix powered by Mitsis Hotels». Και θα συνεχιστεί με τον «International Tour of Rhodes» το 4ήμερο 8-11 Απριλίου.

«Πράγματι, έπειτα από αρκετούς μήνες έφθασε η στιγμή για τον πρώτο μου αγώνα σε μια σημαντική διοργάνωση όπως ο Γύρος Ρόδου. Η προετοιμασία έχει πάει καλά, την Παρασκευή θα ταξιδέψω για τη Ρόδο» δηλώνει στο  Sports3 o πρωταθλητής από την Κρήτη.

«Άλλο προπόνηση, άλλο αγώνας»

Στην ερώτηση τι περιμένει από την παρουσία του στον Γύρο, τόνισε: «Καταρχάς θέλω να δω πώς θα αντιδράσω στις συνθήκες αγώνα. Μετέχουν ποδηλάτες που ήδη έχουν δύο και τρεις αγώνες μέσα στη χρονιά. Ο αγώνας είναι κάτι διαφορετικό από την προπόνηση.  Θέλω ένα καλό αποτέλεσμα. Πώς μεταφράζεται αυτό; Ένα πόντιουμ είτε στο μονοήμερο, είτε σε ένα από τα τρία ετάπ και μια θέση στη 10άδα της κατάταξης».

Σιέρα Νεβάδα και Kuwait Pro Team

O Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ρόδου είναι η αρχή της τελικής ευθείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Μετά τη Ρόδο σχεδιάζω να κάνω καμπ προετοιμασίας δύο και τριών εβδομάδων στη Σιέρα Νεβάδα. Αυτό το κομμάτι προετοιμασίας θα είναι πολύ βασικό. Στη συνέχεια έχω υποχρεώσεις με την επαγγελματική μου ομάδα την Kuwait Pro Team. Πρώτα με τον Γύρο Ταϋλάνδης κι έπειτα με τον Γύρο Εσθονίας» καταλήγει ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης.

sports3.gr