Κατηγορίες
Τοπικό

Ποσειδών Τσικαλαριών: Αφιέρωμα στον Κυριάκο Κυριακάκη

Αφιέρωμα του Ποσειδώνα Τσικαλαριών.

Σε έναν άνθρωπο που προσέφερε πολλά στο ποδόσφαιρο αλλά και στη χανιώτικη κοινωνία με τη φιλανθρωπική του δράση.

Το άρθρο στο site του Ποσειδώνα Τσικαλαριών αναφέρει:

“Ανοίγει” σήμερα η στήλη μας “Αφιερώματα” μια στήλη που δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει με τον αείμνηστο Κυριάκο Κυριακάκη. 

Ενας ξεχωριστός Χανιώτης, ένας άνθρωπος που κοσμούσε με την παρουσία και τον βίο του τα Χανιά και την Κρήτη μας.

Χαμογελαστός και καλόκαρδος, ευγενής και γλυκομίλητος, ο Κυριάκος Κυριακάκης ήταν πραγματικά ένα πρότυπο οικογενειάρχη και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, σε όλη του τη ζωή ήταν πάντα δίπλα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και κατάφερε να πετύχει, χάρη στη σκληρή δουλειά, αλλά και στις σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης που είχε και διατηρούσε με τους πελάτες του και τον απλό κόσμο. Ηταν ιδιαίτερα αγαπητός στα Χανιά, έχοντας σημαντική προσφορά.

Η προσφορά του ήταν μεγάλη σε συλλόγους, φορείς, ποδοσφαιρικές (και όχι μόνο) ομάδες και η φιλανθρωπική του δράση ήταν τεράστια, χωρίς ο ίδιος ποτέ να επιδιώκει την προβολή όσων έκανε.
Υπήρξε εκ των ιδρυτών της ομάδας μας, μόνιμος χορηγός τα τελευταία χρόνια και επίτιμο μέλος του Δ.Σ. Το σημαντικό έργο που άφησε πίσω του συνεχίζουν τα παιδιά του. Δώρα και Γιώργος, που εκτός από την τοπική κοινωνία έχουν σημαντική προσφορά στον Ποσειδώνα μας, όπως και ο ανιψιός του και πρόεδρος μας Σπύρος Μουμούρης.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κυριάκος Κυριακάκης ξεκίνησε σαν παράγοντας από την ομάδα του Παγχανιακού, την οποία συνόδευσε σε πολλές αποστολές στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Το 1984 υλοποίησε μία ιδέα, την ίδρυση του Ποσειδώνα Τσικαλαριών, μαζί με τον Σταύρο Κεχαγιά και τον Στέλιο Χειλουδάκη. Από κοντά αυτή την προσπάθεια στήριξε και ο Θόδωρος Ντενεκετζής ενώ και οι πιο νεαροί τότε, ο συχωρεμένος Χάρης Παπαδεράκης και ο νυν πρόεδρος Σπύρος Μουμούρης.
Μετά από 10 χρόνια και με ενέργειες αυτών των ανθρώπων το 1994 υλοποιήθηκε η κατασκευή του γηπέδου στα Τσικαλαριά. Στην κατασκευή του γηπέδου βοήθησαν πάρα πολλοί άνθρωποι του χωριού, ένας από τους κύριους συντελεστές ήταν ο Χάρης Παπαδεράκης.

Το 1997 έγινε η ανακαίνιση του γηπέδου, μεγάλωσαν οι διαστάσεις του και τοποθετήθηκαν και τέσσερις προβολείς φωτισμού. Το έργο ανέλαβε ο πρώην Δήμος Σούδας.
Σε όλες αυτές ενέργειες ο Κυριάκος Κυριακάκης ήταν ο βασικός οικονομικός αρωγός της ομάδας και του χωριού.
Μία από τις σημαντικές φιλανθρωπικές ενέργειές του ήταν η κατασκευή πτέρυγας στο Ορφανοτροφείο στον Κουμπέ Χανίων. Μάλιστα στα εγκαίνια της πτέρυγας, όπου βρέθηκε το οικείο του περιβάλλον, μαθεύτηκε ότι ο Κυριάκος Κυριακάκης, που δεν ήταν εν ζωή, υπήρξε οικονομικός αρωγός του ορφανοτροφείου.

Σίγουρα θα υπάρχουν και πολλές άλλες φιλανθρωπικές δραστηριότητές του, τις οποίες δε γνωρίζει κανείς και ούτε ήθελε ο ίδιος να δώσει δημοσιότητα.