Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT

“Πράσινο φως” για την Α1 μπάσκετ γυναικών, αλλά με τι λεφτά;

Μπορεί η Πολιτεία (δια μέσω Χαρδαλιά) να άναψε “πράσινο φως” για την Α1 γυναικών, αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να ξεκινήσει.

Αυτό γιατί, για να ξεκινήσει η Α1 θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα τεστ Covid-19 που απαιτούνται και είναι συνεχή.

Τη δεδομένη στιγμή, τα συγκεκριμένα τεστ δεν είναι διατεθειμένη να καλύψει ούτε η Πολιτεία, ούτε η Ομοσπονδία, με συνέπεια να υπάρχει ένα μεγάλο κενό και το βάρος αναγκαστικά να πηγαίνει στις ίδιες τις ομάδες που είναι άγνωστο (αν όχι απίθανο) αν μπορούν αυτές να καλύψουν το οικονομικό κόστος, τουλάχιστον η πλειοψηφία τους.

Με βάση αυτή τη λογική, η χτεσινή απόφαση της κυβέρνησης μοιάζει και λίγο “νίπτω τας χείρας μου”, ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι σε ομοσπονδία και ομάδες να βγάλουν μόνες τους το …φίδι από την τρύπα.

Εν πάση περιπτώσει, το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ γυναικών δύναται να ξεκινήσει από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (27,28/2) ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εξασφαλιστούν οι πόροι για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλιώς δεν μπορεί να διεξαχθεί.

Το ίδιο ισχύει και για την Α2 ανδρών που επίσης πήρε το “οκ” για έναρξη προπονήσεων και για την οποία ο ΠΣΑΚ είπε πώς θα καλύψει ένα μέρος των εξόδων για τα τεστ, αλλά μέχρι πότε…

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr