Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Πρόεδρος ΕΠΣ Χανίων: “Δεν είχαμε καμία σχέση με Μαθιουλάκη”. Τι είπε για Χανιά, Γ’ Εθνική και…κορωνοϊό

Συνέντευξη με σημαντικές ειδήσεις από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων Κώστα Κωνσταντινίδη.

Τι είπε για την Ένωση, τις σχέσεις με τις άλλες Ενώσεις της Κρήτης, τον Πλατανιά, τα Χανιά, τη Γ’ Εθνική, αλλά και τον… κορωνοϊό, με τις δυσκολίες που προκαλεί στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκε πριν μερικές ημέρες στον “ΣΚΑΙ Γαύδος FM 88,8” και στον Βασίλη Φουντουλάκη (απομαγνητοφώνηση mirrorsports.gr):

Απολογισμός θητείας: Είναι απολογισμός θητείας. Ξεκίνησε υπό τον Στέλιο Βαρουξάκη. Έδειξε ότι υπάρχει άλλος τρόπος για να βλέπουμε το ποδόσφαιρο, άλλος τρόπος διοίκησης. Για τους λόγους που έφυγε ο Στέλιος Βαρουξάκης πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Άφησε τεράστιο έργο πίσω του. Δυστυχώς, με λύπησε ιδιαιτέρως όταν το ανακοίνωσε γιατί ήταν άνθρωπος που πέραν των άλλων, τον συμβολευόμουν. Αποτελεί, όχι “κεφάλαιο”, αλλά “τόμο” για το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά την επόμενη τετραετία ελπίζουμε να ανοίξουμε περισσότερο το ποδόσφαιρο στην κονωνία.

Τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της θητείας στην ΕΠΣΧ: Ορόσημο ή έναρξη του Ενωσιακού γηπέδου στον ΒΙΟΠΑ. Μέχρι αρχές Νοέμβρη θα είναι έτοιμο. Φυσικά, “μνημειώδες” επίτευγμα η πρώτη θέση στην Ελλάδα από τη μεικτή Χανίων Κ16. Επίσης, βελτιώθηκαν οι σχέσεις των παραγόντων, συνεπώς και οι σχέσεις των ομάδων. Υπάρχει μια σχετική “ειρήνη” και ηρεμία.

Για τις σχέσεις με τον Δήμο Χανίων: Μέχρι στιγμής οι σχέσεις μας με τον αντιδήμαρχο Χανίων αλλά και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι πολύ καλές. Ό,τι έχουμε ζητήσει, γίνεται. Αλλά και με την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έχουμε παράπονο, είχαμε άριστη σχέση με όλους.

Για τον κορωνοϊό: Δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει. Όταν η Πολιτική Προστασία παίρνει τον λόγο, οι υπόλοιποι ακολουθούν. Ήδη μεταφέραμε το πρωτάθλημα μια βδομάδα πίσω. Ωστόσο, λέξεις όπως “προγραμματισμός”, δεν υπάρχουν. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε όλους τους εμπλεκόμενους να γνωρίζουν τα πρωτόκολλα και τα οποία θα τηρηθούν “κατά γράμμα”. Το κόστος που θα επωμιστούμε το αντέχουμε. Η Γ’ κατηγορία επίσης θα γίνει κανονικά. Είναι 9 οι ομάδες που πιθανώς θα γίνουν και 10. Σε ό,τι αφορά τις μεικτές δεν έχουμε ενημέρωση από την ΕΠΟ ότι θα γίνουν σίγουρα.

Το σχόλιο του για τον Πλατανιά και τον Μανώλη Μαθιουλάκη: Το χρονικό ενός “προαναγγελθέντος θανάτου”. Ο Πλατανιάς δεν είχε αντιπάλους, ήταν από τις πλέον συμπαθείς ομάδες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ξέραμε ότι θα γίνει… Νομίζω το μπαράζ με τον ΟΦΗ καθόρισε τις εξελίξεις. Το γκολ από τον ΟΦΗ στο 92′ αποτέλεσε την αρχή για την “αντίστροφη μέτρηση”. Οι εξελίξεις ήρθαν “ντόμινο”… Η ΕΠΣΧ δεν είχε καμία σχέση με την απερχόμενη διοίκηση της ΠΑΕ Πλατανιά και τον κ. Μαθιουλάκη. Δεν είχαμε σχέσεις, δεν είχαμε διάλογο με τη συγκεκριμένη διοίκηση. Είχαμε επαφές με τον προπονητή, τον Γενικό Αρχηγό, αλλά όχι με την επίσημη διοίκηση της ΠΑΕ Πλατανιάς. Αντίθετα, ας πούμε με τα Χανιά, πάντα είχαμε και έχουμε επικοινωνία.

Για τη συνέχεια του Πλατανιά: Κρατάω τον πόνο των ανθρώπων που αγάπησαν την ομάδα. Ο άθλος εκείνων που έφεραν την ομάδα ψηλά. Βλέπεις πίκρα και οδύνη στο πρόσωπό τους. Ελπίζουμε η ομάδα να συνεχίσει και να ξαναβρεί τον δρόμο της.

Για την ΠΑΕ Χανιά και την πορεία της: Τα Χανιά υπερηφανεύονται γιατί ήταν ο μοναδικός λόγος που “ομονόησε” η Σούπερ Λιγκ. Έκανε ένα ωραίο πρωτάθλημα. Θα μπορούσε και πιθανά έπρεπε να τη δοθεί η ευκαιρία να παίξει στην Σούπερ Λιγκ.

Για τις σχέσεις με τις άλλες ΕΠΣ Κρήτης: Είναι άριστες. Δεν μας ενοχλεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις. Δεν μας αρέσει να μας τις επιβάλλουν.

Για τον “κρητικό όμιλο” της Γ’ Εθνικής: Είναι ένα καλό παράδειγμα της καλής συνεργασίας των Ενώσεων. Δουλέψαμε όλοι μεθοδικά για να επιτευχθεί και δικαιώνεται το αποτέλεσμα δεδομένου των συνθηκών. “Αποθηκεύονται” πόροι για τις ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό. Σε ό,τι αφορά τις ομάδες των Χανίων θεωρώ ότι θα έχουν καλή πορεία και μακάρι κάποια να κάνει το κάτι παραπάνω.

Για το αν είναι “υπέρμαχος” των Ενώσεων συλλόγων στο ποδόσφαιρο: Είμαι “υπέρμαχος” των ομάδων που μπορεί να υποστηριχθούν. Αν είναι μία, μία. Αν είναι περισσότερες, περισσότερες. Τώρα πρέπει να στηρίξουμε τη μία ομάδα που είναι σε επαγγελματική κατηγορία, δηλαδή τα Χανιά.