Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ IN THE SPOTLIGHT

Προπονητές ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης: “Κε Αυγενάκη… στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!”

Η ανακοίνωση που εστάλη στο mirrorsports.gr

Σύμφωνα με το site newsit, και όχι μόνο, (https://www.newsit.gr/athlitika/epo-leyteris-aygenakis-neos-polemos-anakoinoseon/3479385/), (https://eleftherostypos.gr/sports/913286-yfypourgeio-athlitismou-o-katiforos-tis-enapomeinousas-dioikisis-tis-epo-den-exei-teleiomo/ ) κτλ , ο κος Αυγενάκης αναφέρεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην ΕΠΟ μιλώντας για κατήφορο χαρακτηρίζοντάς τους «πρωτοφανείς γκαφατζήδες», «ανόητους», «ψεύτες», «ακατάλληλους» και πολλά άλλα, επειδή τόλμησαν να μπερδέψουν διάταξη του άρθρου 6 παρ.2 του Ν. 2725 που έχει ψηφιστεί το 1999 και δεν εισαγάγετε με το νομοσχέδιο το 2022.

Ο κος Αυγενάκης όμως σε ερώτημα βουλευτή σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών ποδοσφαίρου αποφοίτων ΤΕΦΑΑ απάντησε με την υπ’ αριθμ.: 474727/229/03.09.2020 έχοντας ως επιχείρημα την παρ.12 του άρθρου 29 του Ν. 3479/2006 ο οποίος όμως καταργήθηκε το 2015 με την παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4326.

Ζητά λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη η ΕΠΟ, μάλιστα. Για την δική του απάντηση με την όποια προβάλει ως επιχείρημα νόμο κατηργημένο θα ζητήσει συγγνώμη; Για το γεγονός ότι αποκάλεσε τους αποφοίτους των ειδικοτήτων ΤΕΦΑΑ, και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, καθηγητές φυσικής αγωγής και όχι προπονητές αγνοώντας την παρ. 9  του άρθρου 36 του Ν.4809/21, θα ζητήσει συγγνώμη; Την καμπούρα του για την άγνοια των νόμων, η όποια δεν συγχωρείται ειδικά για την θεσμική θέση την οποία κατέχει, θα την κοιτάξει; Για τον κο Αυγενάκη φταίνε μόνο η άλλοι. Και εντάξει, ο κος Αυγενάκης ως τοπογράφος έχει ένα ελαφρυντικό, νομικό επιτελείο δεν έχει; Και όχι τίποτα άλλο, μπέρδεψε και την ΠΕΠΦΑ που στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στη Βουλή για την κύρωση του νομοσχεδίου του Ν. 4809/21 επικαλέστηκε τον ίδιο κατηργημένο νόμο σε μια απόλυτη σύγκλιση απόψεων  υποβάθμισης των ΤΕΦΑΑ με τον κο Υφυπουργό, προς έκπληξη της ακαδημαϊκής κοινότητας αγνοώντας τις θέσεις της καθώς και των κοσμητόρων.

Κε Αυγενάκη, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Τους νόμους τους μπερδέψατε εσείς πρώτος απ’ όλους σύμφωνα με τις δηλώσεις και τις απαντήσεις σας. Επίσης, παραχωρήσατε επαγγελματικά δικαιώματα πανεπιστημίων σε ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, αναγάγατε την ΕΠΟ σε ΤΕΦΑΑ, λειτουργήσατε με δυσμενή διάκριση σε ομάδα επαγγελματιών που κατέχουν ίδια προσόντα με άλλους συναδέλφους τους, νομιμοποιήσατε την καταχρηστική θέση της ΕΠΟ λόγο της δεσπόζουσας θέσης της στο ποδόσφαιρο έναντι επαγγέλματος που καθορίζεται ήδη από ανώτατη εκπαίδευση, αγνοήσατε  τον ΕΟΠΠΕΠ , αγνοείτε προκλητικά την απαραίτητη προϋπόθεση παιδαγωγικής επάρκειας που πρέπει να κατέχουν οι προπονητές ακαδημιών και παιδιών, υποχρεώνετε δια νόμου σε καταβολή άνω των 6.000 ευρώ από έκαστο απόφοιτο ειδικότητας ποδοσφαίρου ΤΕΦΑΑ ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής στα ταμεία της ΕΠΟ παρά το γεγονός ότι έχει ακαδημαϊκό τίτλο και την ανωτάτου επιπέδου άδεια άσκησης επαγγέλματος προκειμένου να ασκήσει το επάγγελμά του.

Μην εγκαλείτε λοιπόν εσείς τον οποιοδήποτε και μην αποκαλείτε «ανόητους» και «ψεύτες»  όσους μπερδεύουν τους νόμους. Περιμένουμε με ανυπομονησία και την Υπουργική Απόφαση  ….. όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Π.Π.Π.Ε.Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

Η Κρήτη πρωτοπορεί στην ποιοτική ανάπτυξη και κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. …στην καλύτερη τιμή της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.