Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT

Πρόσκληση ενδιαφέροντος – Αίτηση για απόσπαση 2023-24 (καθηγητές φυσικής αγωγής)

Θέμα: «Ανάθεση καθηκόντων Περιφερειακών Προπονητών / Ομοσπονδιακών Προπονητών / ή και Τεχνικών Συμβούλων, σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής, κλάδου ΠΕ 11, όπως και για το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία» που υπηρετούν στο δημόσιο για το διδακτικό έτος 2023 – 2024»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης καλεί τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στο Δημόσιο και απασχολούνται ως προπονητές ή τεχνικοί σύμβουλοι στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης και επιθυμούν να αποσπαστούν ως συνεργάτες της ομοσπονδίας, να υποβάλλουν εγγράφως την πρόθεσή τους προκειμένου να αποσπαστούν για το σχολικό έτος 2023 – 2024 στην ΕΟΚ.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα (FIBA Her World Her Rules, FIBA Youth Development Fund,  Τρίποντα στα Σχολεία, 3×3 στα Σχολεία) διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ) και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας.

Απευθύνονται σε κορίτσια και αγόρια της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό την μύησή τους στην καλαθοσφαίριση και γενικότερα στον αθλητικό τρόπο ζωής.

Τα Προγράμματα Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης της Ομοσπονδίας αφορούν, εκτός των άλλων, στην επικοινωνία, επίσκεψη κλπ των προπονητών στα σχολεία και τις ακαδημίες των αθλητικών συλλόγων καθ’ όλη της διάρκεια του έτους.

Καθήκοντα

– Επισκέψεις στα Σχολεία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα, ώστε να οργανώσουν και να εκτελέσουν ένα πρόγραμμα ημερήσιων γυμνάσεων με βασικές παιγνιώδεις ασκήσεις, προπαρασκευαστικά παιχνίδια και παιχνίδι 3×3 με αντικείμενο την καλαθοσφαίριση.

– Επικοινωνία με τους Διευθυντές των Σχολείων για την οργάνωση των εγκαταστάσεων και διαχείριση όλων των λεπτομερειών της εκδήλωσης, όπως: μεταφορά εξοπλισμού, μετακίνηση μαθητών αν υπάρχει ανάγκη, λίστα ειδικών προσκεκλημένων.

– Μέτρηση της απόδοσης του έργου, χρησιμοποιώντας κατάλληλα συστήματα, εργαλεία και τεχνικές.

– Συντονισμός των εσωτερικών και εξωτερικών πόρων καθώς και διαχείριση ομάδας έργου.

– Τηλεφωνική επικοινωνία με αθλητικά σωματεία και προγραμματισμός επισκέψεων.

– Καταγραφή ποσοτικών και ποιοτικών δεικτών λειτουργίας και απόδοσης χρησιμοποιώντας κατάλληλα συστήματα, εργαλεία και τεχνικές.

Προσόντα – Απαιτούμενα

– Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση

– Προπονητική εμπειρία σε αναπτυξιακές ηλικίες

– Πολύ καλή γνώση Η/Υ (email, data entry και αξιολογήσεις σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες)

– Δίπλωμα αυτοκινήτου / κατοχή αυτοκινήτου, δυνατότητα μετακίνησης εκτός πόλης κατοικίας και μεταφορά υλικού (μπάλες, κώνοι, roll up, banners κτλ)

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση είναι :

α) Επισύναψη αρχείου – αρχείο word με την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην οποία αναγράφονται τα πλήρη υπηρεσιακά στοιχεία (οργανική θέση, αριθμός μητρώου, στοιχεία επικοινωνίας, διεύθυνση κατοικίας) καθώς και σύντομη αναφορά στους λόγους επιθυμίας εμπλοκής σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΟΚ.

β) Επισύναψη αρχείου – αποθηκευμένο με το ονοματεπώνυμο του αιτούντος – με συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα από το οποίο να προκύπτουν οι φορείς στους οποίους απασχολήθηκαν και το έργο που επιτέλεσαν όσοι ήταν αποσπασμένοι κατά τα προηγούμενα διδακτικά έτη.  

γ) Επισύναψη αρχείου – Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία θα αναφέρουν ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του άρθρου 3 του νόμου 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για ποινικά αδικήματα του ιδίου νόμου, ή για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, ή χρήση ή διάθεση ουσιών ή μεθόδων φαρμακοδιέγερσης κ.λπ.

δ) Επισύναψη αρχείου – Ποινικό Μητρώο

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΟΚ διατηρεί απολύτως  το δικαίωμα της τελικής επιλογής των ανωτέρω συνεργατών με βάση, την εν γένει προσφορά τους στον αγωνιστικό αθλητισμό, την επιστημονική επάρκεια, την εμπειρία στις αντίστοιχες θέσεις, τα δείγματα υπευθυνότητας και συνεργατικότητας, την προσήλωση στις αξίες του αθλητισμού, την παιδαγωγική τους προσέγγιση αλλά και τη γεωγραφική κατανομή στο σύνολο της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να αποστείλουν την αίτηση, το βιογραφικό, την υπεύθυνη δήλωση και το αντίγραφο ποινικού μητρώου τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο schools@basket.gr, με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη, 25.5.2023 και ώρα 13.00, προσθέτοντας ως θέμα στο email «Ονοματεπώνυμο –  Απόσπαση ΕΟΚ 2023-2024»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *