Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Προσοχή – “Μαϊμού” λογιστής στα Χανιά

Συχνά – πυκνά έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες που γίνονται στην αστυνομία, για την μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης με τους δήθεν «λογιστές» που επικοινωνούν με υποψήφια θύματα προκειμένου να τους αποσπάσουν τραπεζικούς κωδικούς.

Δυστυχώς παρά την δημοσιότητα και τις συνεχείς προειδοποιήσεις, εξακολουθούν να βρίσκουν θύματα, όπως στην περίπτωση μιας γυναίκας 41 ετών στα Χανιά.

Η γυναίκα που κατάγεται από την Βουλγαρία, κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές πως δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον ο οποίος της συστήθηκε ως «βοηθός» του λογιστή της και με έξυπνο τρόπο κατάφερε να την πείσει πως για να μπουν στον τραπεζικό της λογαριασμό κάποια χρήματα έπρεπε να δώσει τους κωδικούς της.

Δυστυχώς μετά από λίγο η 41χρονη διαπίστωσε πως από τον λογαριασμό της έκαναν «φτερά» 720 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι – όπως συμβουλεύει και η ΕΛ.ΑΣ. – δεν δίνετε τους κωδικούς σας σε κανέναν και στην συγκεκριμένη περίπτωση συνιστάται αφού αρνηθείτε τις τηλεφωνικές «πιέσεις» να επικοινωνείτε οι ίδιοι με το λογιστικό σας γραφείο για να επιβεβαιώνετε εάν ισχύουν ή όχι αυτά που ανέφερε το άτομο που τηλεφώνησε.

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *