Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση IN THE SPOTLIGHT

Προσοχή! Θα κλείσουν τις υπηρεσίες οι δήμοι αν δεν εμβολιαστούν άμεσα οι εργαζόμενοι τους

Xωρίς δεύτερη συζήτηση.

«Τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση απέστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου , στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ( 19/2), σχετικά με τη άρνηση των συναρμόδιων υπουργείων , να συμπεριλάβουν και το προσωπικό των ΟΤΑ στις ομάδες εμβολιασμού για τον covid-19 κατά προτεραιότητα.

Ο κ. Παπαστεργίου απείλησε ευθέως με σταμάτημα των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία και κλείσιμο νευραλγικών υπηρεσιών που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες , ακόμη και τώρα εν μέσω πανδημίας, όπως τα ΚΕΠ , τα Ληξιαρχεία ,τα Δημοτολόγια κ.α
« Δεν είναι δυνατόν να εμβολιάζονται –πολύ σωστά- κατά προτεραιότητα τα μέλη της ΕΛΑΣ και όχι της Δημοτικής Αστυνομίας» τόνισε.
Μ’ αφορμή και τον θάνατο προ ημερών από covid-19 αντιδημάρχου του δήμου Λαγκαδά , ο κ. Παπαστεργίου , ζήτησε να υπάρξει αντίστοιχη μέριμνα και για τους αιρετούς .
« Οι αιρετοί δεν μπορούν να πάρουν άδειες ειδικού σκοπού . Είναι εκεί , δίπλα στους πολίτες , καθημερινά παρόντες» είπε χαρακτηριστικά.
Και κάλεσε την κυβέρνηση να εισακούσει την Αυτοδιοίκηση . « Να σταματήσουμε αυτή την ιστορία με τους δήμους από τους οποίους ζητάνε τα πάντα και όταν εμείς ζητάμε , δεν μας ακούσει κανείς», υπογράμμισε .

Πηγή: news-ta.gr