Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση Χανιώτικη Επικαιρότητα

Πρώτα την “άδειασε”, μετά τη διέγραψε!

Πράματα και θάματα στους κόλπους του δήμου Χανίων αλλά και της δημοτικής αρχής.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην υπήρχε “ενδοοικογενειακός τσακωμός” αλλά η ρήξη του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη και δημοτική σύμβουλο της παράταξης Δαμιανάκη που έχει ενοποιηθεί με εκείνη της δημοτικής αρχής, αποτελεί την πρώτη ηχηρή “εσωτερική σύγκρουση”!

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, το μεσημέρι της Τετάρτης ζήτησε την παραίτηση της κ. Χατζηδάκη από την προεδρία της ΔΕΥΑΧ ώστε να γίνει εκείνος πρόεδρος, εκείνη αρνήθηκε και το ποτήρι ξεχείλισε.

Ο δήμαρχος στο πλαίσιο του ΔΣ Χανίων το ίδιο απόγευμα αναφέρθηκε (προσεκτικά είναι η αλήθεια) στο συμβάν, αλλά η Χρυσούλα Χατζηδάκη στη δική της τοποθέτηση “ξέθαψε” το τσεκούρο του πολέμου, μιλώντας για επικοινωνιακό σόου του δημάρχου και “μη τήρηση νομίμων διαδικασιών” εκ μέρους το υ δημάρχου.

Το ίδιο βράδυ, η παράταξη της δημοτικής αρχής ανακοινώνει τη διαγραφή της Χρυσούλας Χατζηδάκη από την “ενωποιημένη” παράταξη, χωρίς ωστόσο, να υπάρχει αντίδραση από τον Ευτύχη Δαμιανάκη, επικεφαλής της παράταξης με την οποία εξελέγη η Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Η ανακοίνωση της παράταξης “Για τα Χανιά”:

Η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ», συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023 και αποφάσισε τα εξής:

Η δημοτική σύμβουλος Χρυσή Χατζηδάκη-Μιχαηλάκη, η οποία ήταν μέλος της δημοτικής παράταξης «ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ», μετά την από 14η Ιανουαρίου 2022 σύμπραξη με την παράταξη «ΧΑΝΙΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», από σήμερα διαγράφεται από μέλος της παράταξης.

Οι λόγοι της διαγραφής της από τη δημοτική ομάδα, αφορούν:

στην αντιδεοντολογική στάση της κ. Χατζηδάκη-Μιχαηλάκη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη διαφοροποίησή της από τις αποφάσεις της παράταξης και την άρνησή της να υποβάλλει την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Χανίων, όπως της ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, με γραπτή επιστολή του προς την ίδια.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ»

και Δήμαρχος Χανίων,
Παναγιώτης Σημανδηράκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *